2020.03.22 20:08 Yosihiro Olvasottság: 600x
0

Azt hiszem, aki látta ezt a filmet, az bizony elgondolkodik. Több témában is sikeres filmről beszélhetünk. Az orvosi szakma, nevelés, pszichológia és a sérült gyermek gondozás magas iskoláját láthatjuk mindez alapjaiban. Mellette egy hölgy élete, ami nem mindennapi, és az olasz jogrendszernek köszönhetően igen rossz példát mutat be a film.

Az érzelmekben nincs hiány, és a megható pillanatok is nagyszerűen sikerültek. Ami meglepő ebben a kétrészes filmben, hogy igazából Montessori magánélete is feltárul, és olyan konfliktusokkal, amit igazából elképzelni nem tudunk, de megtörténhet. Valószínűleg a pénz is közrejátszott abban, hogy a házasság nem jött létre, pedig akkor minden simábban alakulhatott volna.

A politikai pozíció, a vagyon nagyban kidomborodik a filmen. Összességében egy jó filmet kapunk, ami rendezésben és forgatókönyvben egy három csillagot megér. A szereplők ugyan nem alakítanak kiemelkedőt, csupán a Montessorit alakító Paola Cortellesinek adnék négy csillagot, a többiek talán a hármat is alig érik el. A zenei és hangi effektek közepesek.

A film nézhető, érdekes, de csupán a történet az, ami fenntartja a három csillagot, ennél többet nem érdemel. Igazából ebből többet ki lehetett volna hozni, de valljuk meg őszintén, ebből a szereposztásból többre nem futotta. Igazából ajánlani tudom a filmet, egy remek kikapcsolódás, és akik az olasz filmeket szeretik, remekül fognak szórakozni....

Plusz érdekesség, hogy erre a filmre sem érkezett még komment, pedig akit 3 Nobel-díjra jelölnek, és van már 8000 iskola... úgy érzem, megtekinthető ez a film...

Üdv, Yosi

0