2016.09.05 10:49 sipiarpi Olvasottság: <100x
1

Nem volt rossz, de…

Szóval nekem eleve fenntartásaim vannak a reboot univerzumok kapcsán, legyen az Star Wars, (tudom hogy nem reboot, de annyira merít a korábbi részekből, hogy szinte mégis az) Star Trek, Pókember, hogy a Fantasztikus 4-ről már nem is beszéljek. Ez a film illeszkedik a korábbi két film által kijelölt sorba. Egy szimpla akciófilm amiben Star Trek karakterek játszanak.

A negatívumok közé sorolnám: Akciók, amik egy idő után már inkább fárasztottak. Drámának nem nevezném a „szakítunk, majd mégsem” szituációt. Morális, filozófiai mondanivaló hiánya. Nekem ezek nélkül nem Star Trek. (Egy technikai hibát is találhat a figyelmes mozilátogató: Az űrben forgó űrhajóban mesterséges gravitáció mellett, zuhannak a mélybe a forgás miatt a kedves statiszták.)

Nem volt rossz, de…

Akkor mégis miért adtam három csillagot? Az apróságok miatt, amik viszont hozták a Trek hangulatot:

Bones és Spock párbeszédei az eredeti sorozat legjobb pillanatait idézte. Scotty mindent meg tud csinálni, még egy száz éves roncsot is. „Sabotage”!!! A végén az épülő űrhajó nagyon tetszett, és a klasszikus mondatokkal kezdődő vége főcím a klasszikus zenei téma megtartásával. Az eredeti legénységről készült fotó nagyon meglepett, és örültem neki így az 50. évforduló kapcsán.

Ez is J. J. Abrams recept szerint készült: vegyél egy halom jól ismert karaktert és egy halom ezerszer látott szituációba rakd. A sztorit egyszerűsítsd le és távolítsd el a maradék mondanivalót is. Végül bolondítsd meg némi fanservice-el.

Szóval akinek bejött a korábbi két film az jól fog szórakozni ezen is.

akció | kaland | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A Gene Roddenberry átal kreált és J.J. Abrams által 2009-ben újraindított, világszerte népszerű Star Trek sorozat várva várt új része Justin Lin (Halálos iramban sorozat)... több»

1