2023.09.12 20:34 OkosMajom Olvasottság: 378x
2

Nem felejtem el soha!

Nicole Kidman és Colin Firth (akit nem kedvelek) zseniális mozija, amiben szinte minden benne van, amit egy misztikus thrillertől elvárhatunk!

Rowan Joffe egy nagyon jó filmet rakott le elénk, bár a tempó nem mindig tökéletes, de a sztori kihúzza a slamasztikából rendezőnket!

Nem felejtem el soha!

A Mielőtt elalszom című bestseller filmes adaptációja.

A könyv írója S. J. Watson.

De miről is van szó a filmben?

Christine Lucas (Nicole Kidman) reggel hirtelen felébred, és egy teljesen vadidegen férfit talál maga mellett az ágyban.

Lassan kioson az ágyból, és a fürdőszoba felé veszi az irányt, ahol egy szép és kívánatos, ámbár nagyon szomorú negyvenes nő néz vissza rá a tükörből.

És ami talán még hátborzongatóbb, hogy különböző fotókat talál a csempére ragasztva, amiken csak ő szerepel.

A képek olyan eseményeket örökítenek meg, amikre nem emlékszik, nem történtek meg.

Vagy mégis?

Igen, mégis.

Erre világít rá nem sokkal később Ben Lucas (Colin Firth), Christine nagyon aggódó férje.

Ben nemsokára arra is rávilágít, hogy ez minden reggel kisebb-nagyobb eltéréssel, de állandóan lejátszódik.

Hiszen, mint mondja a férje, egy szörnyű autóbalesetben Christine súlyosan megsérült, és az agya csak durván 24 órán keresztül képes az információkat tárolni.

Christine férje már nem bízik az orvosokban, nem akarja, hogy imádott neje kezelésekre járjon.

Ám a minden áron meggyógyulni és emlékeire vágyó nő titokban egy fényképezőgépet talál, ahol ő mondja el az előző nap végi szöveget, mit is nyomozott ki „egy” nap alatt.

Így tudja meg, hogy nem olyan egyszerű a dolog, és férje is titkol valamit, ráadásul egy bizonyos Dr. Nasch-hoz jár kezelésre (Mark Strong), ahol már igencsak előrehaladott állapotban vannak a „nyomozásban!”

Minden reggel, ahogy a férj elmegy, a doki felhívja, és elmondja a kétkedő nőnek, hol a fényképezőgép, és mik vannak rajta.

A kezeléseknek hála, szerencsére egyre több minden marad meg és kerül felszínre Mrs. Lucas emlékeiben.

Egyszülött kisfia és régi barátnője, Claire (Anne-Marie Duff) is beugranak. Christine minden nap megküzd a lehető legnagyobb belső fájdalommal is, fia halálhírével is minden nap, ahogyan felkel, ezzel szembesül.

Fájdalmán egy kicsit talán tud enyhíteni barátnője jelenléte. Így, mivel tartanak Bentől, ezért titokban találkoznak!

Clair megjelenése kulcsfontosságú, hiszen ha ő nincs, Christine sosem tudja meg, hogy Bennek van egy forradás az arca jobb felén...

Az ő férjének pedig nincs!

SPOILER vége!

Nem egy gyors és pörgős filmre kell készülni, hanem egy kifejezetten lassú folyású, de annál szövevényesebb izgalmas mozira.

Vannak olyan helyzetek, amikor tényleg nem lehet eldönteni, hogy Dr. Nasch az, aki saját céljaira használja a nőt, és ő a gonosz és a rosszfiú, vagy pedig a fura mosolyú férjével nem stimmel valami? Természetesen minden kiderül, és minden elrendeződik a maga módján.

Úgy, ahogy annak lennie kell!

Ed Shearmur zenéjére és Ben Davis érdekes képi világával „összegyúrt” film nagyon jóra sikerült!

Nicole Kidman pedig egy bombázó!

A TMDB-n 1862 szavazat után 63%-on áll. Az IMDb-n 82 ezren szavaztak, és így 6,3/10-es, nálam pedig 85%, és természetesen öt csillag!

75 Amnézia  (2014)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy nő minden reggel arra ébred, hogy semmire sem emlékszik a múltjából, és a körülmények ellenére saját magának kell összeraknia az igazat. Ha létezik olyan egyáltalán.  több»

2