2016.04.05 23:42 TribeBubu Olvasottság: <100x
2

Izmosabb, mint a többi Snyder film

Rengeteg köpködő véleményt hallottam/olvastam erről a filmről. De azt hiszem, első sorban azoknak nem tetszett, akik megszokták a Disney-Marvel szerelemgyerekeket. Jómagam azokért nem kimondottan rajongok, (de a Bosszúállók eddig megjelent két részét egészen szórakoztatónak találom, az Amerika kapitány vonal pedig kimondottan tetszik,) mert sok tartalmuk nincs. Zack Snyder viszont az Acélemberrel merész kísérletet tett, amit a Batman Superman ellennel logikusan folytatott, vagy inkább az abban ábrázolt alternatív DC univerzumot tovább építette. A megrögzött DC képregényfanatikusok nagy része szintén furcsán fog nézni erre franchise-ra (legalábbis egy ideig) mivel sokkal sötétebb a régi képregényváltozatoknál, mind látványban, mind történetben. Ez mondjuk betudható Tim Burton Batmanjeinek és a Sötét Lovag trilógiának, vagy Frank Miller Batman újításának.

Ha viszont nem változtatnak semmin a film készítői vagy olyan hatása lett volna a filmnek, mintha a Bosszúállókat koppintották volna vele, vagy valami elcsépelt látványfilm lett volna az eredmény.

Izmosabb, mint a többi Snyder film

A DC filmeket ezek szerint ebbe a sötét hangulatú irányba szeretnék terelni, ami a felnőttebb, komolyabb nézőket célozza (bár ez nem biztos, hogy nyerő húzás egy képregényfilmnél, pláne ha ezekről a klasszikus hősökről szól.)

Nem mondom, hogy életem legjobb filmélménye volt, viszont izmosabbnak vélem, mint Snyder filmjeit általában. Nem tökéletes film, ez tény, de ha valaki szerint konkrétan rossz, azzal szerintem valami nincs rendben, vagy simán elfogult. Azt is elfogadom, ha egyesek nem vevők az ilyesmire. Meggyőződésem, hogy a néző azt kapja, amit az előzetes ígér, így aki látta azt, és nem tetszett neki, mégis jegyet váltott a filmre, magára vessen.

Engem mindenesetre kíváncsivá tett, várom a folytatás(oka)t és a majdani eredettörténeteket (utóbbiakat jóval kevésbé.)

Amik nem nyerték el a tetszésemet: Ben Affleck itt sem erőltette meg magát Batman bőrében (hozzáteszem, nem is feltétlenül kívánt a szerep komolyabb színészi alakítást; Henry Cavill sem próbál Supival aranyszobrocskához jutni.) Kicsit nagyobb sztorira számítottam. Nem rossz, sőt jó, de messze van az eget rengetőtől. A zenét nem találtam kellőképpen fülbemászónak, (igaz, mostanában sajnos nagyon ritka az ilyen filmzene,) kivéve az „Is she with you?” című darabot, az viszont nagyon el lett találva. Itt-ott feltűnt pár olyan dolog, mintha a Marvel Bosszúállóit akarnák másolni, vagy kenterbe verni.

Az viszont kimondottan tetszett, hogy voltak benne olyan részek, amik a későbbi filmekre mutatnak (sok fanyalgó írásban ezeket értelmetlen kicsapongásoknak titulálták. WTF?)

Összegezve, hibái ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy kifizettem a mozijegy árát, sőt alig várom, hogy megjelenjen Blu-rayen. (Főleg, hogy korhatáros, bővített változatban is ki fog jönni!)

akció | kaland | sci-fi

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmtartalom: Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója... több»

2