2022.04.21 08:09 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

Múlik a hihetetlen család a hihetetlensége!

A Hihetetlen család (2004) első részét klasszikusnak tekinthetjük. Legalábbis én akként szemlélem. Nagyon sokat néztem! Kutakodtam, utalásokat fedeztem fel benne. Egy egész zseniális szuperhős meséről beszélünk.

Múlik a hihetetlen család a hihetetlensége!

Amikor 2018-ban beültem erre, egyáltalán nem vártam újabb klasszikus durranást. Nem vártam 16+-os meglepetéseket, csupán egy méltó folytatást. Mikor a terembe beültem, egy halom reklám várt, de egyik se érdekelt, csak maga a film, amiért jöttem. Végre elkezdődött… Tipikus, egyáltalán nem mondtam rá azt, hogy "NA, EZ MÁR IGEN"! Jó, mondjuk ilyen áttöréseket nem is nagyon vártam, de a közepe felé úgy emlékszem, bealudtam.

De! Nem csak negatívumokból áll, nyilván van egy pár erőssége.


Nézzük meg először az erősségek listáját!

1. A kezdés. Az első rész egy parkolóban ért véget, amiből arra lehetett következtetni, hogy jön folytatás. A második rész ott folytatódott, és ez egészen meglepett.

2. A karakterek közötti összhang. A család és a többi karakter viszonya nagyon működik egymás között, szóval GOOD JOB!

3. A családi összetartás. Nagyon jól reprezentálta a mesefilm, hogy a család tagjainak mennyire szüksége van egymásra.



És ennyi!


Nézzük a gyengeségeket:

1. Nincs meg a lendület. A hangulat már abszolút hiányzott. Nem hinném el, hogy A Hihetetlen családnak köze lett volna ehhez az egészhez.

2. Túl hosszú. Ugyanaz a mese. Sokkal kevesebb időbe is belefért volna. Nem tudom, hogy kell-e egy óra, hogy leforgassák ezt a katyvaszt. A hype miatt rápakolnak még egy órát, amiben nem sok minden történik, csak kb. a nyavalygás...

3. A poénok hiánya. Már én kérek elnézést, de én ezen egyszer se röhögtem. Voltak vicces jeleneteknek szánt részek, de inkább kínos részek lettek belőle.

4. Ki a célközönség? Azt is észrevettem, hogy a film nem tudta, és nem is akarta megtalálni a célközönségét. Szóval, ne csodálkozzunk, ha nem igazán döntöttük el, hogy pontosan kinek szól.

5. Az akciójelenetek. Az akciójelenetek minőségével kapcsolatban vegyes érzéseim voltak. Van, amelyik olyan bénára sikerült, hogy az valami embertelen. A másiknál meg ritkán láttam ütősebbet. Szóval, véleményem szerint azzal is vonakodott a mese, hogy az ACTION SCENEKkel mennyire keltse fel a néző figyelmét.


Most, hogy a pozitívumokkal és a negatívumokkal megvolnánk, keresek okokat, hogy miért övezi annyira nagy hype ezt a kis mesét.

1. Az első teljesen megérdemelten lett kedvelt. Ahogy a kritika elején mondtam, rongyosra néztem A Hihetetlen család első részét. Ha az elsőre like-ot adtunk, A MÁSODIKRA MIÉRT NE ADNÁNK LIKE-OT?

2. A Disney a felelős mind a kettőért. A Disney a kedvenc gyerek filmstúdióm, és az egyik kedvencem tőle A Hihetetlen család (2004), és ezzel nemcsak én vagyok így (feltételezem). A Disney neve miatt a második rész is a közönség szíve csücske lett!

NOS, ENNYI.

A Hihetetlen család második része ennél sokkal jobb is lehetett volna. Számomra a sikerét az elsőnek köszönheti, semmi több ennél.

5/10

akció | animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

0