2017.04.16 19:50 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Átlagos adaptáció

Aranyos sztori, pazar vizualitással , ám a történetvezetés szintjén annál kevesebb ötlettel vegyítve. Röviden így tudnám jellemezni Spielberg adaptációját. Mivel nem ismerem az eredeti regényt, nem tudtam a film alatt eldönteni, hogy melyek azok a részek, amelyek Roald Dahl történetéből valók, s melyek azok, amelyeket Spielberg adott hozzá. Ettől függetlenül tényleg egy aranyos, ám sok elemében gyermeteg sztorit kaptam. Roald Dahl történeteitől megszokott, hogy nem mellőzik a furcsaságokat, gondoljunk csak a Charlie és a csokigyárra, amelyből még plusz ráadásként a különc Tim Burton készített filmet legutóbb, de ha valaki nem tud beleilleszkedni ebbe az extravagáns hangulatba, akkor valószínűleg A barátságos óriásban is csalódni fog.

Adva van két különc, az egyik egy álmatlanságban szenvedő, magányos és árva kislány, a másik egy óriás, aki viszont egyáltalán nem számít nagynak társai körében, aminek igen gyakran meg is issza a levét. S láss csodát: e két kitaszított egymásra talál, s együtt nagy dolgokat visznek véghez. Oké, egy picit szarkasztikus voltam ezzel a zanzásított történet összefoglalóval, de ezen nincs mit szépíteni, ez történik. Hiába a tényleg gyönyörű látvány, Habó vicces beszéde és a tanító szándék, ez egy gyengébb eresztés lett Spielbergtől. Egy délutáni, vagy esti mesének ideális, a felnőtt nézőknek viszont kevés (és még nem beszéltem arról a szerintem nagyon kínos jelenetsorról, amikor Habó és az angol királynő találkozik, s Habót amolyan úri módon kiszolgálják). Az egészen sajnos az sem segít, hogy a fő konfliktusforrást egy faék egyszerűségével oldották meg az alkotók, az összképen pedig Mark Rylance és Rebecca Hall sem tudott segíteni.

Átlagos adaptáció

Számomra ez a film a tipikus átlagos kategória, egynek jó, annál többre sajnos nem tudom értékelni.

családi | fantasy | kaland

A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult... több»

0