Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
41
Vélemények
24
Képek
12
Videók
A barátságos óriás
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 05. 28.

legújabb vélemény

Hát ez nekem nagyon csupasz és egyszerű és suta lett. Nem jött be és csak a kpi világ találékonységa miatt érdemli meg a közepes értékelést de lehet hogy még ezért sem és csak túl jószívű vagyok. A gyerekszínész borzalams volt. Az egésznek nem volt egy eredeti perce sem kb. Többre számítottam ennél az itt a baj. Talán hogyha nem elvárásokkal kezdtem volna bele az egészbe akkor nem ért volna ekkora csalódás. Az egyik legrosszabb óriásos film szerintem.

 
indingo   2017. 12. 25.

Helyes mesefilm kedvelt motívumokkal árvaház, magányos kislány, álmodozás. Látványra rendben volt a film, bár a bilifrizurájú kislány kicsi zavart.


 
Artemisia   2018. 03. 04.

Kedves, meseszerű történet. A képi világ színes,álomszerű. A film üzenete ,illetve a kislány és az óriás barátsága megható, azonban a cselekményt lassúnak,néhol vontatottnak érzem. Pl.a végkifejlet meglehetősen egyszerű, eltervezik, hogy elmennek a királynőhöz és felfedik előtte az óriások létezését. Elmennek tehát a királynőhöz és felfedik előtte az óriások létezését. Nincs semmilyen fordulat, bonyodalom,ami megnehezítené a terv végrehajtását, pedig dramaturgia szempontjából nem ártana. És az óriások befogása sem tartogat semmilyen izgalmat. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlott megnézni a filmet, de inkább gyereknek szól, mint felnőtteknek.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 16.

Átlagos adaptáció

Aranyos sztori, pazar vizualitással , ám a történetvezetés szintjén annál kevesebb ötlettel vegyítve. Röviden így tudnám jellemezni Spielberg adaptációját. Mivel nem ismerem az eredeti regényt, nem tudtam a film alatt eldönteni, hogy melyek azok a részek, amelyek Roald Dahl történetéből valók, s melyek azok, amelyeket Spielberg adott hozzá. Ettől függetlenül tényleg egy aranyos, ám sok elemében gyermeteg sztorit kaptam. Roald Dahl történeteitől megszokott, hogy nem mellőzik a furcsaságokat, gondoljunk csak a Charlie és a csokigyárra, amelyből még plusz ráadásként a különc Tim Burton készített filmet legutóbb, de ha valaki nem tud beleilleszkedni ebbe az extravagáns hangulatba, akkor valószín... több»

 
Deku   2017. 12. 05.

Volt benne elég potenciál és láthatóan hozzáértő kezek által készült ez a minőségi film. Jó része eléggé megindító és ezzel egyetemben is nagyon szórakoztató alkotás lett.

Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Mark Rylance
Ruby Barnhill
 
A barátságos óriás minden elkövet azért, hogy feltalálja a mese nélküli mesét, a varázslat nélküli mágiát. És aki ezt kiszúrja, arra két órányi tisztes unalom vár a nyúl bélelt üregében. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
A mozitörténet egyik legnagyobb mesélője a Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriást is szájtátva figyelhető bűvöletnek álmodta a gyöngyvászonra. Ámulatunk mégsem tartós. Évtizedekkel ezelőtt tán még óriás(i) film is lehetett volna belőle. Ma csak barátságos. 70/100 több»
 
Unikum a mostani üres látványmozik tengerében, de annyira sajnos nem erős alkotás, hogy igazán maradanó filmélményt adjon, de ha a helyén kezeljük, nagyon sokat tud adni nekünk ez kedvesen nosztalgikus, de nagyon szeretnivaló történet.
7/10 több»

A film összbevétele 183 288 689 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 63 484 495 forintot termelt. A hazai mozik összesen 47 068 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ruby Barnhill úgy készült a meghallgatásra, hogy 6 oldalnyi dialógust megtanult a regényből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rebecca Hall elárulta, hogy különleges kapcsolat fűzi Roald Dahl regényéhez, ugyanis ez volt az első könyv, amelyet egyedül olvasott el gyermekkorában

(ArpiHajdu és Réci )
 

Roald Dahl a film alapjául szolgáló regényt néhai lányának, Oliviának dedikálta, aki 1968-ban, hétéves korában halt meg, húsz évvel azelőtt, hogy a regényt publikálták volna.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.