Tarzan és Spielberg is kevés volt Szenillához

A  Szenilla nyomában továbbra is a trónon, sorra buknak el a kihívók.

A premierjét követő harmadik héten sem talált legyőzőre a Szenilla nyomában, pedig ezen a héten is bőven akadt kihívó. Az animációs film újabb 42 millióval növelte bevételeit, világszerte pedig már 538 millió dollárnál jár.

A nyár egyik sikervárományos filmje, a Tarzan legendája végzett a második helyen, de miután nem tudta maga mellé állítani a kritikusokat, a nézők sem tolongtak a hétvégi vetítésekre, így a 180 millióból forgatott produkció 38 millió dollárral zárt. Igaz, ez még mindig több, mint amivel a szakértők előzetesen számoltak, ellenben az alkotók így csak a nemzetközi szereplésben bízhatnak, ha nyereségessé szeretnék tenni a filmjüket.

Kisebb meglepetésre a harmadik helyet A bűn éjszakája 3 (A megtisztulás éjszakája: Választási év) szerezte meg a maga 31 millió dollárjával. A mindössze 10 millióból készült korhatáors (!) film a költségvetésének több mint háromoszorosát hozta vissza mindössze három nap alatt.

Csalódást keltő nyitáson van túl Steven Spielberg új alkotása, a hamarosan nálunk is debütáló A barátságos óriás. A Roald Dahl művén alapuló film a várakozásokat alulmúlóan mindössze 19,6 millióval nyitott, mely mindössze a negyedik helyre volt elegendő. A 140 milliós büdzséből készült produkció a kritikusok lelkesedésének ellenére sem igazán keltette fel a nézők érdeklődését.

Miután az előző hétvégéhez képest hatvan százalékkal visszaestek egyébként sem acélos a bevételei, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy A függetlenség napja 2: Feltámadás megbukott az amerikai mozipénztáraknál, ellenben nemzetközi szinten továbbra is elég jól tartja magát. A film 16,5 millióval a toplista ötödik helyén végzett.