Újabb varázslatos előzetest kapott Spielberg filmje, A barátságos óriás

Idén a mozikban Roald Dahl 1982-ben megjelent nagysikerű Szofi és a HABÓ (Hatalmas, Azonáltal Barátságos Óriás) című könyvének adaptációja.

Új előzetest kapott a Steven Spielberg rendezésében készülő A barátságos óriás, melyben végre a címszereplő is feltűnik. Bár a varázslatos lények a motion capture technológiának köszönhetően kelnek életre, a főszereplő óriás a megjelenését is a friss Oscar-díjas Mark Rylance-től kölcsönözte.

Ami a történetet illeti, Szofit egy nap az ágyából legnagyobb meglepetésére elragadja az hatalmas kéz. A lány már azt hiszi, véget ért rövidke élete, azonban mint kiderül, HABÓ, a lény, amely elragadta őt, nagyon is barátságos. Innen kapta nevét is. Amikor kiderül, hogy kilenc emberevő óriás veszélyezteti a világ rendjét, felkeresik az angol királynőt, hogy értesítsék őt a közelgő bajról. 

A film forgatókönyvét Melissa Mathison  (E.T.) írta, a további szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Penelope WiltonRebecca Hall és Bill Hader.

A barátságos óriás 2016. július 1-én debütál a mozikban. A haza forgalmazásról egyelőre nincsenek információk. Ha még többet akarsz tudni, ide kattintva a film adatlapján további információkkal és érdekességekkel várunk.

családi | fantasy | kaland

A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult... több»