2021.02.11 17:49 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Óriás

Lehet, túlreagálom ezt a filmet, de nekem valahogy nagyot bukott, pedig azt hittem, valami meseszerű, értelmes történetet kapok. Helyette igazából nem kaptam semmit, csupán annyit, hogy van egy szerethető óriás. A film lényegi értelmét is több szemszögből néztem. Gyermekeknek igen, ez egy varázslatos, csodás világ, de az óriások ábrázolása már szerintem átmegy a rémisztő kategóriába, ami ugyan nem abban nyilvánul meg, hogy egyes gyermekek megijednek a filmtől, hanem abban, amit ez a film beléjük ültet.

Valahogy a mese része nekem mint felnőttnek nagyon nem tetszett. A gyermekeknek a csillogó, színes, varázslatos világ minden bizonnyal élmény, ezzel szemben egy felnőtt szemével ha azt nézzük, hogy mit adhat nekünk a film, akkor az elrabolt, elkapott álmok is inkább kicsit a félő kategóriába esnek, és ha ezt egy gyermek látja, hát, ki tudja, milyen gondolatok indulnak el benne.

Óriás

Mit tud adni ez a film értelmileg? Mi az, ami megfogja a gyermeket, esetleg a felnőttet is? Hát ez igen kényes kérdés, mivel a gyermeki világ egészen más, és ebből a filmből ugyan kinézhetnek szeretetet és vidámságot, de az árvaház miatt egy elhagyatott lelki érzést is kelthet bennük, szóval összességében nem jó. Felnőtt szemmel pedig ugyan visszaléphetünk gyermeki mivoltunkba, de akkor sem kapunk olyat, ami miatt azt mondanám, hogy ez olyan gyermekeknek való film, amit ajánlani tudnék nekik.

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés jó. A szereplők nem tudnak a filmhez pluszt adni. A hangi és képi effektek jók. Így végül is egy közepes filmet kaphatnánk, ha lenne valami céltudatosabb, jobban érthető, egyszerűbb forgatókönyv. Emiatt én csak kettő csillagot adok erre a filmre, mert nem ad olyan mondanivalót, ami miatt megkaphatná a három csillagot. Valahogy inkább üresnek éreztem, mint mesésnek, nem tudott úgy megfogni valami az egészben, hogy azt mondanám rá, na ez igen, ez jól sikerült.

Marad mindig valami kis hiányérzet, és ha gyermeki szemmel nézem, akkor az óriás még félelmetesnek is tűnhet, de máris rámondják, ezért van a karika. Hát a karika csak egy dolog a mai világban, aztán ha felnőttel megy a gyermek, akkor is látja, és hogy ez milyen reakciókat vált ki belőle, majd csak évek múltán tudjuk meg, amikor felnő és visszaemlékszik erre a filmre. Igazából már nagyobbacska gyermekeknek ajánlanám, talán a 12 éves korhatár jobban megfelel, mint a 6 éves, amit ajánlottak. Nekem ennyi a véleményem, de mindenki döntse el! Üdv, Yosi

családi | fantasy | kaland

A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult... több»

1