2019.08.16 10:25 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Pár évvel ezelőtt futottam bele először ebbe a számomra ismeretlen filmbe és be kell hogy valljam, engem totálisan sikerült meglepniük vele, hisz ha finoman akarom magamat kifejezni, egy igencsak meghökkentő története volt. Bár a történet egy bizonyos Wrath James White 2009-ben írt regénye alapján készült a The Resurrectionist címen (ami feltámadás címen fordíthatnának akár le az itthoni könyvforgalmazók, mert sajnos ez eddig még nem jelenet meg nálunk). Kicsit utána néztem az írónak hogy mi mindent írt, mert mint fentebb írtam, a film története kimondottan érdekes és eredeti és meglepődve vettem észre, hogy az író kimondottan sok hasonló stílusú regényt írt már, de ezek közül Magyarországon még egy sem jelent meg (kissé reménykedek benne, hogy ez egyszer talán majd változik).

Maga a film címe igencsak árulkodó lehetne történet szempontjából ha lefordítanák magyarra, miszerint: Gyere vissza hozzám. Kissé úgy éreztem, mintha a klasszikus Csipkerózsika című mese csattanójának a groteszk és egyben horrorisztikus változata elevenedne meg ebben a filmben (persze csak részben). Engem kimondottan meglepet az is, hogy mint a készítők, mint pedig a film szereplőibe sem nagyon tudtam, sem az első, sem pedig az újbóli megtekintése után belekötni, pedig hát szinte az összes színész elsősorban a sorozatok világában csillogtatta meg a színészi tehetségüket. Mégis maximálisan hihetőek voltak mint a cselekedeteik, mint pedig az alakításaik.

Számomra a film további erősségei közt ott volt még, a műfaji összetettsége is. Nem tudom és nem is akarom a filmet csak csupán a horror műfajába sorolni, hisz eleve a történetében elég erősen jelen van a misztikus szál, illetve annak a felépítésében a drámai vonulat is, de mindezeket képesek voltak olyan formátumba csomagolni hogy a horror szál se vesszen el. Ezt elsősorban pedig azzal a sötétebb hangulatával, illetve egyedi atmoszféra megteremtésével voltak képesek elérni, illetve a befejezésével, ami ha azért valahol a film közepe felé már sejthetővé válik, mégis meg tudott lepni.

Mindent egybevéve nem egy hibátlan alkotással van persze dolgunk és a története is olyan hogy azt nem állítanám hogy mindenkinek a tetszését el fogja majd nyerni, de engem mégis megfogott.

fantasy | horror | misztikus | thriller

Sarah és Josh kertvárosi házasok. Egy balesetet követően Sarah-nak emlékezetkiesése lesz. Úgy dönt, hogy bekamerázza az egész házat, azonban tette rémes következményekkel jár. több»

0