2017.12.29 20:01 Artemisia Olvasottság: <100x
5

Bájos,szívhez szóló rajzfilm

Nagyon tetszett az aprólékosan kiépített legendakör, a nép és a cselekmény pontos néprajzi háttere, magyarázata. Több mozgatórugója is van a cselekménynek,egyrészt a Szív elrablása és annak következménye a szigetre nézve, másrészt Vaiana belső vágyakozása. A készítők jól gazdálkodtak a játékidővel, röviden, mégis velősen mutatják a nép múltját, Vaiana személyiségét, a népéhez,a családjához és a tengerhez fűződő érzelmeit, ezáltal közelebb hozva a karakterét a nézőhöz és felkeltve az érdeklődést a küldetése iránt. A karakterek mélyen kidolgozottak, saját motivációval,indítékokkal és jól körülhatárolt jellemmel rendelkeznek és szinte mindegyikük fejlődésen megy keresztül a történet végére, különösen Maui, a hetyke, goromba félisten, aki a kalandos út végére felnő a feladatához, Vaiana hatására( akit előtte többször vízbe dob) ráébred, hogy vissza kell vinnie Te Fiti szívét a helyére, és szembe kell néznie Te Kā-val.

De míg küzd a felelősségvállalás ellen, addig is ő a vicces jelenetek egyik fő forrása. Maga az út kalandos és színes, érezzük a küldetés súlyát,de rengeteg vidám elemet is tartalmaz, pl. Heyhey,a butácska kakas,aki még a tengert is felbosszantja, Lalotai, a szörnyek birodalma, ahol ellenfelük egy daloló óriás teknős vagy a rakoncátlankodó varázskampó. A történetvégi harmónia pedig úgy áll helyre, hogy kiderül, Te Kā-t a lávaszörnyen nem legyőzni, hanem megbékíteni kell.

Bájos,szívhez szóló rajzfilm

Hiszen miután megkapta a Szívet, visszaváltozik a gyönyörű, áldást és életetadó Te Fiti istennővé. A rajzfilm grafikája gyönyörű,szebbnél szebb,jellegzetes polinéz hangulatú képeket,helyszíneket látunk. A felcsendülő dalok nagyon szépek és hangulatosak. Vaiana betétdalai magyar nyelven is szépek és érzelmesek, de eredeti nyelven, Nicole Scherzinger előadásában tündériek.

86 Vaiana  (2016)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét,... több»

5