2022.10.23 19:36 JRD Olvasottság: 129x
0

Jó is lehetett volna, de ... 3,5*

Ahogyan többen már írták előttem, a film eleje ütősre sikerült. Méghozzá állatira! A "videózás" nagyon megrázóvá tette azokat a pillanatokat, amikor hirtelen meghaltak az emberek. (Kicsit olyan volt, mint ha én magam is az maradók között lettem volna.) Aztán jött egy hirtelen törés, és visszatértünk a már unalmasnak mondható amerikai stílusú/észjárású/mondanivalójú apokalipszis filmekhez. És ezért kapott a film nálam 3,5 csillagot.

Maga sztori, az elgondolás még engem is megihletet és számtalan jelenetet villant fel bennem, amit ez a film simán elbírt volna. Mivel más felekezethez tartozom, így érdekes volt látnom egy ilyen filmet. Hogy a katolikusok hogyan is élik meg az elragadtatást. Hogy vajon a hit próbája valóban a káosz és a félelem? Hogy az elragadtatás célja maga az, hogy a gonosz elpusztíthassa a hitet? Vajon a maradóknak van remény megváltásra? Vajon a gonosz ki tudja irtani a hitet? Érdekes kérdések ezek mind, mégis kissé úgy éreztem, hogy erőltetett lett a film.

Jó is lehetett volna, de ... 3,5*

És ez szerintem a légből jövő párbeszédeknek volt köszönhető. Az érzelmi változások nem jöttek át úgy, ahogyan azoknak kellett volna. Ahogyan a megvilágosodás pillanatai sem. Így az ember úgy érezte, hogy nem klappol a történet. Nem kapták el sem a kamera mögött ülők, sem a kamera előtt játszók a történet velejét. Pedig igyekezett a film történetileg pontosan adaptálni a Jelenések könyvét. Sokan bizonyára azt gondolják, hogy ez egy vallási maszlag vagy éppen egy katolikus agymosás próbálkozás. Tévednek. Ez egy film egy témában, ennyi. Egyébként egy érdekes témában. Ám mivel manapság divattá lett istentagadónak, ateistának, másimádónak lenni, csak éppen értékekkel rendelkező embernek lenni lett ciki, így sokan fogják támadni, fikázni ezt a filmet. Nekik azt javaslom, hogy ne a vallási gondolatvonalat nézzék. Csak élvezzék a filmet és kész. Aki ateista és mélyen elzárkózik a hittől, annak felesleges is nekiállnia. Akiben van hit, annak pedig egy érdekes utazás is lehet ennek a filmnek a megtekintése. Aki mélyen vallásos, nos, azoknak nagyon kíváncsi lennék a véleményére. De ne hallgass rám! Nézd meg és döntsd el magad! Szóval filmre fel és jó szórakozást!

dráma | horror | katasztrófafilm | misztikus | sci-fi | thriller

Egy lakodalmat apokaliptikus események szakítanak félbe. A társaság tagjai újragondolják a szeretet, az élet és a hit fontosságát. több»

0