2021.09.22 23:37 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
5

Miféle CGI ez, gyerekek?

Mondd ki háromszor, hogy Véres Mária (Bloody Mary)! Ha kimondod, rettenetes dolgok is történhetnek veled, igaz, maximum meghalsz, semmi különös. Semmi különös, mint ahogy maga a film sem okozott semmilyen élvezetet.

A kifejezetten férfias kinézetű Mary Lambert rendezte ezt a katyvaszt, de ez sem sikerült, mint szinte egyik filmje sem. Talán az 1989-es Kedvencek temetője, ami tűrhető, de azóta csak vakvágányon közlekedik a rosszabbnál rosszabb filmjeivel. Persze aki olyan filmeket rendezett, mint a Megapiton kontra óriásaligátor, vagy Boszorkányváros II.: Kalabar bosszúja, netalán a My Stepson, My Lover... Óriási szerencsémre egyiket sem láttam, csak a kritikákat olvasva tippelem, hogy ultra gagyi mind, egytől-egyig. Na vissza a filmre!

Miféle CGI ez, gyerekek?

Sajnos nincs igazán története, és nincs egy normális forgatókönyve. Esetleges és kifejezetten béna párbeszédek, nagyon bosszantó, kifejezetten csúnya képi megoldások. A színészi teljesítmények és a digitális technológia totális káosza kiütközik és végigkíséri a filmet. A film csak egyvalamit akar bemutatni, azt is idegesítően frusztrált és unalmas módon, hogy ne erőszakolj meg fiatal lányokat, mert majd Véres Mariska jól meg fog ölni.

Rooney Mara szégyellheti magát, mert itt még pénz sem nagyon lehetett a produkcióban. Talán Tina Lifford volt az egyetlen üde színfolt, aki valami színészi teljesítményt is le tudott rakni az asztalra. Ian Fox, az operatőr totális csődje, de hálistennek nemcsak az övé, hiszen gyenge a zene is, ráadásként a díszletek is mesterkéltek, stúdiószagúak.

Ennyi, tisztelt Hölgyek és Urak! Megnézni csak saját felelősségre, vagy olyannak ajánlhatom, akinek ez lesz az első horrormozija, és innen csak felfelé vezet az út, és persze a minőség.

horror | thriller

Három fiatal lány megidézi Bloody Mary-t, ám ezután erőszak áldozatai lesznek. Az elkövetők rejtélyes módon életüket vesztik. A lányok nem tudják, hogy mindez a véletlennek... több»

5