2021.04.29 10:32 Yosihiro Olvasottság: <100x
5

Az Androméda-törzs

Ez a film a maga idejében biztosan jónak számított. Mai szemmel nézve kicsit unalmasnak tűnhet, de azért vannak benne olyan képkockák, részek, amik – azt hiszem – megállják a helyüket még ma is.

A film zenei, hangi effektjei kicsit idegborzolósak, és nekem nem tetszettek. Valami nagyot akartak alkotni, de valahogy ez nekem nem jött be. A történet szinte napokra lebontva is jól illeszkedett a filmhez, érthető volt. Igazából nem kapunk hatalmas akciójeleneteket, inkább azt tudom mondani, a misztikum felé tudom ezt a filmet elképzelni. A sci-fi kategóriát is érinti, de azt hiszem, inkább egy kíváncsiság-féle fogalmazódott meg bennem.

Az Androméda-törzs

Magáról Az Androméda-törzsről, a kis zöld élőlényről nem sokat kapunk, csak annyit, hogy halálos az emberre, ha nem a megfelelő vérnyomás és pulzusszám, valamint a lúgos hatás keretin belül képes életben maradni. Az, hogy porrá válik a vér, azt hiszem, ez akkoriban bizonyosan sikernek számított, és remek elképzelés volt.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés a kornak megfelel, a szereplők viszont nálam nem hozták azt, amire számítottam, ők csak közepesen teljesítettek. A hangi és képi effektek ugyan megfelelnek a korának, de nekem mégsem tudott kiemelkedőt nyújtani. Így én mai szemmel, és nem lebecsülve a régi technikát és díszletet, csak azt tudom mondani, ez nálam egy három csillagos film.

Nem kapok semmi extrát. Látványban és díszletben, azt hiszem, ez egy elég komolyan megkomponált produkció, a maga idejében ez kiemelkedő. A történet ahogy pereg, nem érezteti azt az izgalmat vagy pulzusemelkedést, amire ilyen filmeknél számítani lehetne. A szereplők sem adnak pluszt hozzá, és néha a tudományos alátámasztások is egysíkúak, majdhogynem unalmasak. Kicsit vontatottak az egyes jelenetek, pl. ahogy az a robotkar mozog, bár ez abban az időben mindenképp szenzáció lehetett.

Valahogy a végén azt éreztem, ez nekem nem egy klasszikus darab. Az emberben nem az ragad meg, hogy mennyire fejlettek lehetünk technológiailag, hanem az emberei tényezők az adott helyzetben, a tudás és a harc az ismeretlennel. Szóval igazából nem rossz a film, de nem tud annyit adni, ami miatt feljebb tudtam volna rangsorolni. Üdv, Yosi

katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Lezuhan az amerikai hadsereg egyik katonai mûholdja Új-Mexikóban. Egy speciális kutatócsoport kezdi vizsgálni a szerkezetet, és egy halálos, új vírust fedeznek fel rajta. Az... több»

5