2022.06.27 22:50 BRANTON Olvasottság: 108x
0

Mélypont vagy szórakoztató ökörködés?

Dan Mazer megrendezte 2016-ban,a Robert De Niro és Zac Efron nevével fémjelzett ökörködést. Ez a film, a közönség szerint De Niro mélypontja. Részben egyet tudok érteni, részben pedig nem. A színészlegenda alapvetően úgy van elkönyvelve a nézők agyában, hogy ő örökre a Nagymenők Jimmy Conwayje, vagy éppen a Casino Sam Rothsteinje. Majd biztosan Robert nem fog "lesüllyedni" erre a szintre. Szerintem ezt nem lesüllyedésnek, hanem színészkedésnek hívják. Hiszen akárhogyan is nézzük, nem csak a komoly drámákban és maffiafilmekben kell színészi teljesítményt nyújtani, hanem egy alpári, trágár vígjátékban is.

Viszont az értékelés előtt ismertetem egy kicsit a sztorit. Jason Kelly (Zac Efron) egy hét múlva feleségül veszi élete szerelmét. A házasságkötéssel együtt jár az, hogy apósa ügyvédi irodájának társtulajdonosává válik. Jason úgy érzi, hogy nagyot kaszálhat és boldog élete lehet. Ám ez csak egy hamis ábránd, hiszen jön nagyapa, aki meglehetősen furcsa módon, de rávilágít bizonyos dolgokra. Történik ugyanis, hogy Dick (Robert De Niro), felesége halála után egy nappal megkéri Jasont, hogy utazzon el vele Daytonba. Daytonban azonban elszabadul a nagyfater.

Mélypont vagy szórakoztató ökörködés?

Kezdjük azzal, hogy ez a film szerethető. Szerethető, mert a színészeken látszik, hogy szívből bolondoznak egy jót, élvezik ezt az egészet. Tehát azzal már nem vádolhatjuk a filmet, hogy egy lelketlen, összedobott szemét lenne. A poénok többsége ugyan trágár, amire személy szerint nem vagyok túlzottan vevő, de itt egyes jeleneteknél jókat röhögtem. A mozi mind a 102 percében képes szórakoztató maradni, egy cseppet sem válik unalmassá.

Miközben nézi az ember, folyamatosan van egy feel good érzése, ami nagyon jó egy vígjátéknál. Kellenek néha ilyen filmek is, amelyekben nincsenek filozofálgatások, komoly monológok az elmúlásról. Ez csak egy film arról, hogy élvezzük az életet amennyire csak lehet, ne vegyünk mindent annyira komolyan és ne legyünk prűdök. Nálam ez egy jó vígjáték, amely még ha túl is tolja néha a biciklit, tud emberi maradni.

vígjáték

Nem sokkal közelgő esküvője előtt az egyébként is feszült vőlegénynek még egy különleges utazást maga mögött kell tudnia, mielőtt elveszi szíve választottját. El kell... több»

0