2017.06.29 21:38 moov18 Olvasottság: <100x
0

Jó előzetes, rossz film

Az év egyik legnagyobb csalódása volt ez számomra. Az előzetest látva úgy gondoltam ez akár még jól is elsülhet. Kár, hogy ilyen naivan ültem az alkotásnak. A néhány perces kis kedvcsinálóban ugyanis minden benne volt ami csak lehetett és ami valamit ért is.

Feszültségnek, rémületnek, adrenalinnak a filmben konkrétan helye sincs. A koncepcióra se mondanám, hogy különleges vagy éppen egyedi lenne. Lényegében a központi motívum ismét egy városi legenda ami megelevenedik néhány fiatal suhanc rémálmában, tehát bátran kijelenthető, hogy egy agyoncsépelt valamiről beszélünk. Ha az ember előzetesen azt gondolná, hogy egy újabb tömegszeméttel és klónfilmmel lenne dolga a horror zsánerén belül, akkor egy percig sem áltatná magát az illető tévesen.

Jó előzetes, rossz film

Valóban nem tud többet nyújtani, akárcsak a klisékkel megtűzdelt rémfilmek többsége. Egy-két hirtelen hangeffekt, bevillanó képkocka, egy zsebkendőméretnyi forgatókönyv és készen áll a legújabb, összemixelt fércmunka. A Bye Bye Man tipikus példája annak, hogyan lehet a vártánál is rosszabbat kreálni apróból, és azt is tökéletesen tükrözi micsoda visszafordíthatatlan és fájó ötlethiányban szenved az álomgyár, mivel ebben egy percnyi egyediség sem volt kérem szépen. Fogj néhány tehetségtelen fiatalt, néhány hozzá nem értő filmest, nagyjából ez volna a modern horrorkészítés legújabb receptúrája. A színészek egytől egyig szörnyűek, hiteltelenek, idegesítőek bizonyos esetekben már a néző fohászkodik a karakter életének kioltásáért. Az alkotás fő gonosza, akit egy félresikerült Voldemortként is definiálhatnánk, semennyire sem félelmetes, nem hiszem, hogy a műfaj ikonikus alakjaként bárkiben is tovább élne. A forgatókönyv elkapkodott, kidolgozatlan, felszínes. A rendezés egyszerűen pocsék, képtelen szinten tartani a feszültséget és ezáltal a figyelmet, a rendező hozzá nem értése valami fenomenális. Azt gondolom jóval több vért is elbírt volna, például (spoiler következik) 2017-ben kinyírni valakit egy vonat általi elcsapással, több mint vérlázító. Látszik a fantázia, a kreativitás és az ötlet hiánya, de ez a rendező hibája, aki vessen is magára! Például akinek nem szép a hangja, az sem erőlteti az énekesi karriert, így a készítőknek sem biztos, hogy kellene a jövőbeni producerkedést. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez rossz, akinek tetszik nem ítélem el, de tisztességes filmet akkor még bizonyosan nem látott. Kezdve az idétlen, sokszor logikátlan mondatoktól amiket a karakterek szájába adnak, egészen a vérciki kivitelig. Nincs üzenete, mondanivalója, teljesen öncélú és sablonos. Még jó, hogy nem moziban láttam...

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Amikor három diák beköltözik egy hangulatos, ódon házba nem messze az egyetemüktől, nem is sejtik, milyen hátborzongató titkokkal kell szembenézniük. Először furcsa... több»

0