2017.02.15 23:05 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 131x
0

Egy életre kiható hiba

Nagyon-nagyon sokszor láttam ezt a filmet, néha olyankor is elővettem, amikor rossz kedvem volt és ennek talán az az oka, hogy bár egy igen nehéz élethelyzetet mutat be a film, van a történetben nem kívánt terhesség, ráadásul tini anyákkal, drog, alkohol, meg nem valósított álmok, reménytelen szerelmek...ennek ellenére számos szórakoztató jelenete van, amely miatt a műfaja is lehetne akár egy életrajzi-vígjáték-dráma mix. Az önéletrajzi ihletésű regényből készült film Drew Barrymore (szerintem) egyik legjobban sikerült filmje, hiszen láttuk már gagyibbnál-gagyibb történetekben, amelyekben még néha bosszantóan idegesítő is (mint például A bambanő), a Fiúk az életemből-ben viszont szerintem remekül hozza azt a kissé szerencsétlen karaktert, aki egyetlen hibát követ el az életében, de annak örökérvényű hatásai vannak, s ezen változtatni nem tud, csupán együtt tud vele élni, s ilyen nehézségek mellett is próbálja a legjobbat kihozni az életéből. Mellette ott van Steve Zahn, aki egy tipikus lúzer, sorsa már a film legeslegelejétől elrendeltett, valamint (szegény) Brittany Murphy, aki remekül kiegészíti Barrymore-t, továbbá meg kell említenem azokat a gyerekszínészeket is, akik a kis Jason-t alakítják (még Logan Lerman-t is láthatjuk egy nagyon korai szerepében). Na és persze ott van az a jó kis szám a zárójelentben, az All I have to do is dream az Everly Brothers-től, amely annyira fülbemászó, hogy még napokig dúdolni lehet.

Van egy nagyon különleges hangulata a filmnek, amelyre én a magam részéről kellően rá tudtam hangolódni, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a keserédes történeteket.

dráma | életrajzi | vígjáték

1965-ben járunk, amikor Beverly Donofrio (Drew Barrymore) még csak 15 éves, és mint minden tinédzser, õ is merész álmokat szövöget a jövõrõl: írónõ lesz, és New Yorkba... több»

0