2022.08.29 09:03 JRD Olvasottság: <100x
0

Angol humor...

Az angol humornak van egyfajta bája. Néha kifejezetten bárgyú, néha nagyon ütős, néha pedig érthetetlen.

Nos, ez a Fekete vipera korokat átívelő történetében sincs másképpen. A Fekete vipera egy történelmi szatíra vagy történelmi szituációs komédia...

Angol humor...

Rowan Atkinson pedig megmutatja, hogy ízig- vérig színész és komikus.

Nos, az angol történelem különböző koraiban élő Fekete vipera levetkőzi kezdeti félszegségét és igazi vipera módjára gázol át mindenen és mindenkin hű társával, Baldrickkal.

Baldrick- a hű szolga- egyetlen fegyvere nem az esze, hanem a büdös alsónadrágja (mely egyébként egy különleges epizódban a dinoszauruszok kihalását okozza).

A sorozatban Atkinson mellett feltűnnek olyan állandó szereplők, kik ma már nemzetközi hírnévnek örvendenek. Ilyen szereplők Miranda Richardson Stephen Fry és Hugh Laurie.

Az első évad a középkorban játszódik, a második Erzsébet királynő korába "kalauzolja el" a nézőt, a harmadikban a régensi Angliában történő kalandoknak lehetünk szemtanúi, majd pedig elérkezünk a a nagy háború korába.

A sorozat megörvendeztette rajongóit különkiadásokkal is.

Ilyen volt például a Fekete vipera Karácsonyi éneke- egy Dickens paródia. Ebben a részben Ebenezer Fekete vipera magányosan éli mindennapjait, mígnem megjelenik neki egy szellem, mely megmutatja neki, hogy ősei milyen alávaló emberek voltak. A többit nem mesélem el, legyen meglepetés.

Vagy a Vissza és előre extra epizód, melyben egy időgép segítségével több történelmi katasztrófát okoz Fekete vipera és Bladrick (többek között a már említett dinó kihalást is).

A Fekete vipera történetek 4 évadon át szórakoztatták az embereket, melyeket eredetileg 1983-89-ig vetítettek a BBC One adóján.

Érdemes megnézni és egy kicsit elmélyedni az echte angol humorban és Atkinson játékában.

Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

0