2018.07.09 15:34 respect the movies Olvasottság: <100x
1

Egy klasszikus trilógia

Szerintem is egy egész jó harmadik rész tudtak összehozni. Az első Hellraiser film része lett a horrorfilmek történelmének, méghozzá szerintem teljes joggal. A második rész szintén egy egész korrekt alkotás lett, számomra leginkább az ötletek terén tudott működni. Elérkezve a harmadik Hellraiser filmhez, azt kell hogy mondjam, hogy a film készítő hozták a 90-es években készített horror-sorozatok jól megszokott trendjét. Miszerint a történetet egy fővárosba helyezik át és ezzel egy dologban már szinte biztosak is lehetünk, miszerint sokkal több áldozat lesz majd a filmben és akár kicsit brutálisabb képeket is fogunk majd látni mint az előző részekben.

Bár azért brutalitás terén az első két film sem finomkodott, de azért itt még megpróbáltak a készítők plusz egy lapáttal rátenni. A történet is egészen rendben volt, számomra az is tetszett hogy végre kapunk egy kis háttértörténetet is a cenobitákról (habár már a második részben is kapunk pár adalékot e téren). Vizualitás terén sem mondanám rossznak a filmet, talán az efféle költségvetésből sikerült is kimaxolniuk a készítőknek a rendelkezésükre álló dolgokat.

Egy klasszikus trilógia

Az eddigi Hellraiser filmek szereposztása is rendben volt, talán először leginkább itt a harmadik részben éreztem azt, hogy egy két karakter kicsit alul teljesít, de ettől függetlenül még egy igazán jó horrorfilm volt. Sokan a Hellraisert egyfajta klasszikus trilógiaként kezelik, amiből ez a film volt az utolsó Hellraiser film ami vállalható volt, ebben azért jómagam nem értek teljesen egyet.

horror

J.P. Monroe, egy nightclub tulajdonosa rátalál egy rejtélyes dobozra, mely képes megnyitni a pokol kapuját. A doboz gyönyörök végtelen sorát kínálja, melyért azonban hatalmas... több»

1