2022.07.13 10:41 BRANTON Olvasottság: 255x
0

A vacsoracsata folytatódik

A folytatást, mely 4 évvel később, 2007-ben érkezett, már nem Rob Schmidt, hanem Joe Lynch rendezte. Joe Lynchről azt kell tudni, hogy egy tisztes iparos. Művei nem kimagaslóak vagy jók, hanem tisztes középszintet hoznak.

Jelen alkotásunk is beleillik ebbe a mezőnybe. Történetünknek alappillérei, szinte egy az egyben megegyeznek az első résszel. Annyi lényegi különbség van a kettő epizód között sztoriban, hogy itt kaptunk egy valóságshows körítést. Nem írnám azt, hogy ez feltétlenül kiváló ötlet volt, de kellemes kis bugyutaságot vitt az alkotásba, mely kétségkívül jó eszköz arra, hogy élvezhető legyen a megtekintése.

A vacsoracsata folytatódik

A színészekről nem tudtam sokat, talán csak Henry Rollins neve rémlett, hogy ő egy zenész-színész. A többiekről tehát nem tudtam hogy kik, de hoznak ők is egy tisztes közép szintet, mint ahogyan a teljes film is. Egy olyan folytatás lett ez, mely a második részek minden hibáját elköveti. Mindenből többet, nagyobbat akar, de visszafelé sül el. A brutalitásra ez határozottan igaz. Az első rész sem volt kismiska ilyen téren, de itt azért elgurult egy kicsit a rendező gyógyszere. Az elején lévő kettéhasítás olyan szinten brutális, ráadásul annyira hiteltelenül van megcsinálva, hogy röhejes. Szerencsére ez nem igaz minden hentelésre, hiszen találkozunk azért nem egy, nem is kettő, hanem több olyan halálesettel, melyek meglehetősen szaftosra és pofásra sikerültek.

Ami határozottan nem tetszett, hogy teljes mértékben kiveszett a feszültség az alkotásból. Itt már nem lehet izgulni sem igazán, csak egy szórakoztató dara az egész. Kissé fűrész-effektus ez (szeretek effektusokat kitalálni), csak ott azért három rész után kezdett öncélúvá válni a széria, itt pedig már rögtön a második rész egy öncélú baromság. Köze sincs az egyébként sem túl magasröptű, de annál inkább szerethető első részhez, de a folytatásoknál szerencsére jobb. Ez a mozi azért még nem nézhetetlen, sőt teljesen élvezhető. Bugyuta, de élvezetesen az. Nem egy agyonra kispórolt DVD-film, max. ötletek terén. Tisztességes iparosmunka. 3 csillag.

horror

A Földet apokalipszis pusztította el. A néhány túlélő Nyugat-Virginia sűrű erdőségében talált menedéket a pusztulás elől. Ha életben akarnak maradni, csak magukra... több»

0