2020.09.14 07:09 Artemisia Olvasottság: 135x
5

Tanya csak egy van

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A Disney utolsó kézzel rajzolt, 2D technológiával készült rajzfilmje. Azonban a Disney és az állatmesék elkötelezett rajongójaként is azt kell mondjam, a Home on the Range (Legelő hősei) nem volt méltó búcsúztatása a 2D-nek. Bár a képi animálással, a tájak és a szereplők megjelenítésével nincsenek gondok, sőt, a cselkményben is van potenciál , valami mégis hiányzik belőle. Talán a kevéske tapasztalattal rendelkező rendezők, talán a 3D-re való átállás sürgetése lehet az oka, de a rajzfilm túlnyomó része sablonokból és klisékből építkezik.

Tanya csak egy van

Egy szomorú pillanatképpel indul, Maggie (akit a magyar fordítók valamilyen rejtélyes okból "Terka" névre kereszteltek) farmját elárverezik, a tehén hölgyet pedig eladják. De a szomorú vízió csak egy pillanatig tart, ugyanis Meggie-t egyenesen idilli új otthonába, a "Szeletke Paradicsom" nevű farmra viszik. A tanyán, nevével összhangban, paradicsomi állapotok uralkodnak : Pearl, a jóságos, idős gazdasszony irányítása alatt az összes állat békében és boldogan él a farmon, Mrs. Caloway, a bölcs, kalapot hordó rangidős tehén, Grace, a fiatal, naiv és bohókás tehén, a 3 csintalan kismalac, a folyton morgó vén kecske, a bájosan csipogó kiscsibék.

De amint megérkezik közéjük a nagy dumás Maggie, Pearl asszony rossz hírt kap, ugyanis az a Girnyó Dalton, aki Maggie előző csordáját elrabolta és tönkre tette az otthonát, most Szeletke Paradicsomra is rá akarja tenni a kezét 3 napon belül. Amihez persze a teheneknek is van egy-két szavuk, és elindulnak Girnyó Dalton nyomába, hogy megmentsék a farmot, mert "Tanya csak egy van". Itt kb. a 10.percnél járunk, de már tudjuk, hogy Szeletke Paradicsom meg fog menekülni az elárverezéstől.

A folyton veszekedő tehenek elindulnak Girnyó nyomába, közben csatlakozik hozzájuk egy hírnévről álmodozó ló, agresszív, féllábú nyúl, valamint egy mogorva bölény is a segítségükre lesz. Az utolsó pillanatban pedig visszaérnek a farmra Girnyó vérdíjával, és a farm megmenekül. Végletekig egyszerű, végletekig sablonos. Minden karakter papírmasé egyszerűségű, és egyik sem mutat többet a rá kiszabott klisénél. Persze aranyos és kedves kis állatmese, de mégsem az igazi Disney színvonal.

animáció | családi | kaland | vígjáték | western | zenés

Hogy megmentsék a farmjukat, az ott élő állatok fejvadászatot indítanak egy hírhedt törvényen kívüli elfogása reményében. több»

5