2019.06.21 04:00 Attila G. Olvasottság: <100x
0

Tömény unalom

Lehet, hogy különösen hangzik, de annak idején, mielőtt láttam volna, bennem valahogy összemosódott a Harry Potter és a bölcsek köve, illetve eme Gyűrűk Ura világa.

Hirdetés

Egyik említett film alapjául szolgáló könyvet sem olvastam. Nagyjából egyszerre lettek felkapottak. Ez is egy varázslatos mese, az is egy varázslatos mese. Ráadásul a hazai mozikban is szinte egyszerre jelentek meg. S valamilyen megmagyarázhatatlan okból rövid ideig, hónapokkal a 2 film megtekintése előtt azt hittem, hogy a 2 film, a 2 történet egy és ugyanazt takarja. Nagyon-nagyon ritkán, de más "filmpárosokkal" is jártam már így. Pedig az első Harry Potter könyvet évekkel korábban több ifjúkorú ismerősöm is hordozgatta, mutogatta; pedig elég nehéz könyv volt, a szó szoros értelmében. Aztán végül mind a 2 filmet megnéztem moziban. A Harry Pottert a 2001-es év végén. S 2002-ben a Gyűrűk Ura volt az első film, amit moziban láttam, a Corvinban.

Tömény unalom

A Harry Potter tetszett, elvarázsolt. A gyűrűk urával viszont valahogy nem tudtam mit kezdeni. Voltak bennem emlékezetesebb, élménydúsabb jelenetek, megmozdulások. Azonban valahogy úgy éreztem, hogy nem halad sehova az egész. 3 órán keresztül. S a filmnek valahogy nem volt egy épkézláb végkifejlete sem. Teljesen elfogyott a türelmem. A Harry Potternek láttam még 2 epizódját moziban, s csak a 3. rész verte ki nálam a biztosítékot. A Gyűrűk Ura folytatásaira viszont valahogy már képtelen voltam beülni a moziba, ahogy a Hobbit-trilógiára sem. Pedig azóta szinte kíváncsi lettem mind az 5 folytatásra. Viszont míg a Harry Potter további folytatásait azóta többé-kevésbé láttam tévében, sőt, talán mindet elejétől végéig. A Gyűrűk Ura filmeket azóta sem. Ha az első rész 3 óra tömény unalom volt, ez valahogy szkeptikussá tett a folytatásokat illetően is.

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»

0