2024.06.16 18:44 Lipót Testvér Olvasottság: <100x
1

A legjobb élőszereplős sorozat, ha nem a legjobb

Nem halhat meg ember anélkül, hogy legalább 5-6 évadot megnézne belőle. Én nem olvastam a könyveket, pedig biztosítás nagyon jók, de a sorozat olyan részletes, hogy nem hinném, hogy sokkal rosszabb lenne.

A karakterek jellegzetessége minden képzeletet felülmúl, én kiemelném közülük Joffreyt és Tiriont, akik az anime karakterekre emlékeztetnek a jellegzetes, kissé eltúlzott személyiségükkel. Aztán ott van még a későbbi évadokban felbukkanó Főveréb, akit egy nagyon életszerű karakternek tartok. Daenerys egy kicsit ellentmondásos, John pedig idegesítő, de összességében ők is jó karakterek.

A legjobb élőszereplős sorozat, ha nem a legjobb

A története zseniális. Az, hogy vagy 10-12 cselekményszál a legkevesebb, ami egyszerre fut, elég egyértelműen kifejezi, mennyire minőségi. Az elején egy kicsit összezavarodtam, és minden karaktert összekevertem, de 2-3 epizód múltán ez is orvosolódott. A történet előrehaladtával olyan karakterek is meghaltak, akikre nem számítanánk (pl.: Ned Stark, lord Baelish, lord Varys, Robb Stark meg az anyja, akinek nem tudom, hogy írják a nevét), és egyre bonyolultabb, hogy ki kihez hű. A Mások (akik engem az Iron Maiden albumborítók figuráira emlékeztetnek) kisebb szerepet játszanak a történetben, mint az megvalósítható lenne, ha már itt tartunk, Brandon Stark látomásait is bővebben bemutathatták volna.

A sorozat egyik legegetrengetőbb eleme az erotika. Ennyi szexjelenet a sorozat évadjainak kiadása alatt készült összes filmben/sorozatban nincs összesen, ezen nem spóroltak! Nagyon ritka az olyan erotikus film, ahol fenekeknél és melleknél többet lehetne látni, ezzel szemben itt szinte évadonként láthatunk legalább egy h!mv3sszőt és megszámlálhatatlanul sok női n3m! sz3rv3t. Homoerotikus jelenetekben sem szenvedünk hiányt, ami szintén a sorozat pozitívuma. Úgy tűnik, akkoriban még nem volt ilyen szabály, hogy „Nem csak a színész(nő)nek kell nagykorúnak lenni, hanem a karakternek is!”, ami sokkal reálisabbá teszi a sorozatot. Bár kissé aránytalanul sok a meztelenség, nem hinném, hogy ez bárkit zavarna.

A lezárás nem lett tökéletes, én csalódtam benne, de ennél nagyobb gondunk soha ne legyen.

Én egyébként 7-8 évesen kerültem szembe először a Trónok harca kifejezéssel, amikor is tévedésből kaptam egy képregényt, amit egyrészt nem értettem, másrészt amit értettem, attól hetekig rémálmaim voltak.

Nagyon ajánlom mindenkinek, merthogy szerintem minden típusú embernek tetszik benne VALAMI.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

1