2022.03.10 21:16 JRD Olvasottság: 759x
2

Supernatural, a nagy sorozat...

Sokaknak ezen a címen nem mond semmit, azonban ha meghallják, hogy Odaát, azonnal beugrik a legtöbb embernek, hogy már hallott a sorozatról.

A történet klasszikus indítással nyitott anno. Egy családi tragédiával, mi árnyékot vetett a Winchesterek életére. A két fiú élete egy ideig ellenkező irányba haladt, azonban apjuk eltűnése újra összehozta őket. És ezzel útjára is indult az Odaát, mely 15 évadot ért meg.

Supernatural, a nagy sorozat...

Valljuk be, ez a mai világban nem kis teljesítmény, főleg, ha azt nézzük, hogy a legtöbb sorozat egy évad után kifullad. (Ha a rajongókon múlt volna, az Odaát újabb évadokkal is megörvendeztette volna az érdeklődőket... de nem rajtuk múlt.)

A két főszereplő, Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) közötti szoros testvéri kötelék (ami egyben a két fiú kriptonitja is) szinte letaglózza a nézőt, ahogyan az is, amikor démonokkal, boszorkányokkal, vendigóval, vámpírokkal, alakváltókkal és megannyi sötét teremtménnyel vívják meg harcaikat. Teszik ezt úgy, hogy közben minden gonosz az ő életükre pályázik.

De nem is a történet volt az, ami igazán megfogott.

A két színészt gyakorta érte vád, hogy rossz színészek, melyeket (ha hinni lehet a pletykáknak) olyan részekben nyújtott alakításokkal igyekeztek megcáfolni, ahol például leutánozták David Caruso mozgását a CSI: Miami helyszínelőkből. És meg kell mondanom, hogy állatira jól csinálták.

A sorozat a sötét hangulata ellenére is nagyon szerethető. A szereplőket jól sikerült kiválogatni, még az epizódszereplőket is. Sőt, szembetalálkozunk olyan kezdő színészekkel is, akik manapság már majdnem, hogy sztárnak számítanak az amerikai filmiparban.

Témái pedig mindig olyan témák, melyek a hagyományokban, legendákban megjelennek. Minden sztori abban a bizonyos Odaátos stílusban van tálalva.

Technikáját nézve nem a legpöpecebb technikai kivitelezésű sorozat, de nagyon ötletesen oldottak meg olyan dolgokat, amelyekre egy hollywoodi produkció dollármillákat költött volna.

Mindenben megvan az egyszerűség, mégis nagyon hihető és eredetien látványos a teljes történet.

Talán pont a technikai egyszerűsége miatt zseniális? Vagy talán azért, mert eddig ez a legeredetibb misztikus sorozat? Vagy talán, mert átfogóbb képet nyújt a hiedelemvilágoktól, hagyományokról, tézisekről, hitről? Vagy csak azért, mert?

Talán a legtöbb bakival rendelkező sorozat, melyre úgy harapták rá a rajongók, mint ősmókus a mogyoróra. A bloopersek szinte naponta bővülnek új összeállításokkal.

Az elmúlt 15 évben a szemünk láttára nőttek fel a Winchester fiúk. Lettek takonyképű fiatalokból... nos, szexis vadászok. Mert, hogy a sorozat sikerének egyik titka a két srác kinézete, ez vitathatatlan.

A két főszereplő kettőssége nagyon jól kidomborodik benne, melynek igazából a sokadik évadban lesz jelentősége!

Eredeti hangon és magyar hangon is remek kikapcsolódást fog nyújtani, ha úgy döntesz, hogy megnézed! Hidd el, érdemes!

Ha szereted a misztikumot, a vámpíros-vérfarkasos-szellemes-démonos-alvilágos-angyalos-leviatános-stb. sztorikat, akkor ezt biztosan imádni fogod!

Szóval kiváncsiak! Filmre fel, és jó szórakozást!

Bárhogyan is! Az Odaát a legjobb a misztikus sorozat kategóriában.

Szóval fanok, kezdő Odaátosok, filmre fel, és jó szórakozást!

89 Odaát  (2005)

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

A két testvér, Sam és Dean hosszú idő után kapcsolatba lépnek apjukkal, és elindulnak, hogy felkutassák őt. Ekkor azonban még nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra is... több»

2