![]()
Őszintén bevallom, nem is az a gond, hogy "low budget" mozi, ami azért, bevallom, nagyon erősen érződött és látszódott rajta. Hanem a jelentéktelen, üres történet, ami nem bírja "kipörgetni" magát, és valahogy "ledarálódik", és semmi nem ment meg attól, hogy feszengjek és ásítozzam folyamatosan, plusz állandóan nézegettem a számlálót, mikor lesz már vége.
Chris Gorak filmje... Los Angeles belvárosában bombák robbannak. És valamilyen fertőzés tombol, ami a bombák belsejéből kiszabaduló anyagnak köszönhető. De előtte látjuk az egész kialakult káoszt, egy házaspár, Brad (Rory Cochrane) és felesége, Lexi (Mary McCormack) szemszögéből láthatjuk.
![]()
Az asszony, Lexi elindul dolgozni, férje, Brad, egy állástalan, épp munkanélküli zenész otthonról próbál dolgozni. Ám hirtelen robajra, sőt többre lesz figyelmes, majd bemondják, hogy valamiféle bombamerényletek vannak a belvárosban.
Elindul kocsival az asszony után, de hamarosan a rendőrök visszafordítják, így maradnak a néma telefon- és rádióadások. Majd nem sokkal később bekéredzkedik hozzá egy szerelő, Alvaro (Tony Perez), aki itt ragadt a környéken.
De ahogy Alvaro, úgy Brad, majd a valahogy visszaszökő, visszamenekülő Lexi sem tud semmi érzelmet vagy részvétet kicsikarni belőlem. Unalmas, sablonos alakítások, nagyon rossz technikai kivitelezés. A felállított steril sátor, a rendőrségi akciók, a vegyvédelmi csapatok felszereltsége, de úgy összességében minden olyan esetleges és rossz, hogy nagyon bántó volt a szemnek.
Kik dobták le a bombát? Miért pont ide, Los Angelesbe? Mit ért az a vékony, gagyi nylon, amivel körberagasztották a lakást? Szóval ezernyi kérdés, de inkább örültem, hogy vége, és nem is akartam már vele sokat foglalkozni. Gyenge fényképezés, gyenge színészi munka, nem is ér annyit a film, hogy valakinek ajánlani tudjam.
Az IMDb-n 15 ezer vélemény után 6,0/10-es, a TMDB-n 223 szavazat után 57%. Nálam ez kettő csillag és 39%. Gránátos kocka cukrosan és sósan is. Hozzá egy jó nagy pohár hűtött áfonyatea.
65 Otthon, biztonságban (2006)
Brad (Rory Cochrane), az állástalan zenész egy nap arra ébred, hogy a városban bomba robbant. Kiderül, hogy veszélyes, valószínűleg mérgező porfelhő került a levegőbe. Az... több»
Szereplők: Will McCormack, Rory Cochrane, Mary McCormack, Jon Huertas, Brian Bloom