2015.10.04 14:33 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Realisztikus Kincses sziget

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata lett. Az ausztrál Starz csatorna már a Spartacus sorozattal is nagyszerűt alkotott, képesek voltak a 300 film látványvilágát és a HBO Róma sorozatának történelmi realizmusát egy sorozatba besűríteni remek karakterekkel. A mostani kalózos széria hasonló képen alakult. Gyermekkorunk egyik alap kalandregényét, Robert Louis Stevenson Kincses szigetét adaptálták, bár a történet az később játszódik itt fiatalabbak még sokkal a szereplők, ez amolyan előzménye a könyvnek.

Hűek voltak az alaphoz, és a korhoz, a történészek szerint csak a színészek ép fogai voltak zavaróak, azonkívül minden rendbe volt, én is így láttam. A forgatás nem a karib-tengeren, hanem a dél-afrikai partoknál zajlottak, de több hajót és Nassau városát is felépítették életnagyságban, külön dicséret érte. A karakterek jól kidolgozottak, mindegyiknek megismerjük a pozitívumait és árnyoldalait, az önös érdekeket, a hatalomvágyat és a folytonos háborúkat és erőszakot, amely ezt a kort és főként a 18. század eleji kalóz világot jellemezte.

Realisztikus Kincses sziget

Na nem mintha a gyarmatosító britek szívélyesebbek lettek volna. A főszereplő Flint kapitány és legénysége, vagy Jack Rackham (akiről Jack Sparrowt is mintázták), vagy John Silver mind nagyszerű szereplők, de olyan nevek is megjelennek, mint Anne Bonny, Benjamin Hornigold kapitány vagy Charles Vane kapitány, akik valóban létező kalózok voltak a korban, szintén hitelesen ábrázolva. A csatákért külön köszönet, kevés volt, de annál inkább látványosabb, főleg az évadok végén, sorozatban ritkán látni ilyet, látványa méltó volt a hollywoodi Karib-tenger kalózaihoz, azért látszik, hogy a produceri székben Michael Bay ül. Vér, szex, erőszak, ármány, mocskos beszéd, sötét alakok, pont amilyen a valóságban lehetett, nincsen kicicomázva semmi. Nem az a kalandos, romantikus kalózvilág, mint ami a könyvben volt, annál sokkal véresebb, realisztikusabb, de ma erre kíváncsi a közönség. A harmadik évadban állítólag jön Feketeszakáll is, én kíváncsian várom.

dráma | kaland

A fekete vitorlák Flint kapitány és kalózinak történetét meséli el. A Kincses sziget  előzménysorozata  húsz évvel Robert Louis Stevenson klasszikusának eseményei előtt... több»

0