A fekete vitorlák Flint kapitány és kalózinak történetét meséli el. A Kincses sziget előzménysorozata húsz évvel Robert Louis Stevenson klasszikusának eseményei előtt játszódik. Flint a hatalmas kincset ígérő, híres Urca De Lima után kutat, azonban a legfontosabb információt egy fiatal férfi megkaparintja előle, akit így kénytelen maga mellé venni. Legénysége egyre türelmetlenebb, így a kapitánynak nem csak a feladat terhével, de a lázadással is szembe kell néznie. Eközben a kalózok székhelye, Nassau is veszélybe kerül.
Kalózok, árulás, harc, fordulatok és cselszövés. Aki szereti ezeket a témákat, azoknak mindenképpen ajánlom. A történet elsőosztályú, bár helyenként talán kicsit túl lett bonyolítva. A karakterek között mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb... több»
Alapvetően is szeretem ezt a kalózos témát, de ez az egyik legjobb feldolgozása. Szex, vér, dráma, tengeri és szárazföldi csaták egyaránt, minden, ami kell egy ilyen témájú filmhez/sorozathoz. Ráadásul a Treasure Island előzményeiről beszélünk, a fiktív szereplők mellett rengeteg, egykor valóban rettegett kalózzal.
Ebben a sorozatban minden benne van, ami egy kalózokról szóló sorozatban benne kell, hogy legyen. Politika, árulás, bosszú, ármánykodás... A széria Robert Louis Stevenson: A Kincses sziget című mesterművéből való nem kevés karaktert mozgat, nekik állít emléket és annak atmoszféráját próbálja visszahozni. Az alkotók jó érzékkel trafáltak bele, a történet sodrába, hogy kiszámíthatatlan, váratlan húzásokra képes, erős karaktereket mondhat magáénak. Külön kiemelném a fényképezést és a történetvezetést, ebben a furmányos és szövevényes kalózos kalandban.
Bár Flint kapitány és John Silver fiktív alakok, Anne Bonny, Charles Vane, Jack Rackham és Benjamin Hornigoldem karakterét valóban élt személyekről mintázták.
(hp )Charles Vane, Jack Rackham és Anne Bonny valóban kalózok voltak, akik Karib térségben tettek szert kétes hírnevükre.
(hp )A főcím alatt hallható jellegzetes hangú hangszer egy tekerőlant. A hangszert már a középkorban is használták.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »