Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
77
Szereplők
26
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Vélemények: Fekete vitorlák (2014)

 
indingo   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Én 5-6 rész után feladtam. A látványa és a hangulata izgalmas volt ideig-óráig, de a története nekem unalmas volt.

 
Deku   2017. 08. 21.

Hatalmas sorozat lett, igazi vérbeli kalózos történet amiből semmi sem hiányzik. A karakterek nagyon erősen hozzák a formájukat és szerintem teljesen élethűen ábrázolták a kalózkort.


 
HercegPeter   2017. 04. 10.

Kalózok, árulás, harc, fordulatok és cselszövés. Aki szereti ezeket a témákat, azoknak mindenképpen ajánlom. A történet elsőosztályú, bár helyenként talán kicsit túl lett bonyolítva. A karakterek között mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb és legellenszenvesebb szereplőt, de előre szólok, hogy ez menet közben változni fog. A látvány többször is már-már dokumentumfilmbe illő, ez leginkább a tengeri jelenetekre jellemző. A történetet nagyon hitelesnek tartom, valamint a díszletben és jelmezekben sem találni semmi kifogásolnivalót, ami az egyik legfontosabb tényező a történelmi filmekben/sorozatokban. Egyetlen negatívumként talán annyit lehetne elmondani, hogy a szereplők gyakran hiszik magukat pszichológusnak, próbálják kitalálni egymás gondolatát és néha jobban tudják, hogy mit fog tenni a másik, mint saját maguk. Egy idő után ez kissé unalmassá válik és lagymatag párbeszédeket eredményez. Viszont ezek vezetnek a karakterfejlődéshez, ami legalább olyan fontos ebben a sorozatban, ha nem fontosabb, mint maga a cselekmény vagy a harcok kimenetele. Mind szinkronnal, mind eredeti nyelven élvezhető, de menetközben ne változtassunk. Én ebbe a hibába estem és nem volt túl jó döntés.

 
Orosz István   2017. 01. 27.

Na ezaz a sorozat, amit a sorozatok királyának koronáznák. Eszméletlenül jó a sztori, a látvány. Annyira kár hogy csak 4 évad lesz. :(

 
Syracuse   2015. 05. 15.

Alapvetően is szeretem ezt a kalózos témát, de ez az egyik legjobb feldolgozása. Szex, vér, dráma, tengeri és szárazföldi csaták egyaránt, minden, ami kell egy ilyen témájú filmhez/sorozathoz. Ráadásul a Treasure Island előzményeiről beszélünk, a fiktív szereplők mellett rengeteg, egykor valóban rettegett kalózzal.

 
goat2000   2016. 11. 16.

Ez egy jó kalózos sorozat. A történelem, irodalom híres kalózai feltűnnek benne. Nagyon jól össze vannak állítva az epizódok. Nagyon jó a főcíme és maga a sorozat zenéje is.

 
nagysar   2017. 12. 13.

Már az sokat elárul a sorozatról, ahogyan elkezdődik, mindig csodálkozva nézem a vízből előbújó csontvázakat és csak ezután kezdődik. Fordulatos, folyamatosan történik valami, nincsenek üres részek, amik csak ki akarják tölteni valahogy a műsoridőt. Lehet követni, iszonyat jók a szinkronhangok is.

 
somi   2015. 11. 22.

Alapvetően is szeretem ezt a kalózos témát, de ez az egyik legjobb feldolgozása. Szex, vér, dráma, tengeri és szárazföldi csaták egyaránt, minden, ami kell egy ilyen témájú filmhez/sorozathoz. Ráadásul a Treasure Island előzményeiről beszélünk, a fiktív szereplők mellett rengeteg, egykor valóban rettegett kalózzal.

 
Sodanth   2015. 10. 04.

Realisztikus Kincses sziget

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata lett. Az ausztrál Starz csatorna már a Spartacus sorozattal is nagyszerűt alkotott, képesek voltak a 300 film látványvilágát és a HBO Róma sorozatának történelmi realizmusát egy sorozatba besűríteni remek karakterekkel. A mostani kalózos széria hasonló képen alakult. Gyermekkorunk egyik alap kalandregényét, Robert Louis Stevenson Kincses szigetét adaptálták, bár a történet az később játszódik itt fiatalabbak még sokkal a szereplők, ez amolyan előzménye a könyvnek. Hűek voltak az alaphoz, és a korhoz, a történészek szerint csak a színészek ép fogai voltak zavaróak, azonkívül minden rendbe volt, én is így láttam. A forgatás nem a karib-tengeren, hanem a dé... több»

 
vyctoria79   2019. 02. 07.

A legjobb kosztümös - kalózos film amit valaha láttam. Nem olyan meseszerű mint a többség, nagyon realisztikus. Minden karakter emberi, elhisszük, hogy ilyen kalandok és személyek léteztek anno. Csak ajánlani tudom. A kalandfilmek szerelmesei imádni fogják.

 
P   2019. 02. 27.

Nagyszerű sorozat. Imádom ezt a kort, a helyszínt, így számomra ez volt a tökéletes sorozat. Bár a vége lehetett volna sokkal ütősebb, mert a feszültség részről részre nőtt, de valahogy a vége kicsit lagymatag lett. Az első évadban kifejezetten tetszett Silver és Rackham karaktere, a nagydumás szájhősök. Szerencsére Jack a további évadokban is megmaradt annak.

 
MutantNinjaPony   2015. 03. 10.

Néhol eléggé unalmas tud lenni és nem értek egyett minden színész választással, de ezek kivételével egy meglepően jó sorozatot kaptunk az alkotóktól!

 
Robinson76   2020. 03. 26.

A kalózok aranykora

Ebben a sorozatban minden benne van, ami egy kalózokról szóló sorozatban benne kell, hogy legyen. Politika, árulás, bosszú, ármánykodás... A széria Robert Louis Stevenson: A Kincses sziget című mesterművéből való nem kevés karaktert mozgat, nekik állít emléket és annak atmoszféráját próbálja visszahozni. Az alkotók jó érzékkel trafáltak bele, a történet sodrába, hogy kiszámíthatatlan, váratlan húzásokra képes, erős karaktereket mondhat magáénak. Külön kiemelném a fényképezést és a történetvezetést, ebben a furmányos és szövevényes kalózos kalandban.

 
Trob   2015. 03. 29.

Remek sorozat! Nagyon jók a visszakacsintások, főleg ha játszottál az Assassins Creed 4-gyel. Ajánlom mindenkinek! Jók a szereplők, igényes a sztori, minden klappol, nekem nagyon bejött ez a világ!

 
hadur222   2015. 02. 21.

Bár elég rossz kritikát kapott, szerintem egész jó sorozat, látványos, izgalmas történet, bár az eleje kissé vontatott volt, rengeteg trágár beszéddel, de mégis odaláncolja a nézőt a képernyőhöz. Kíváncsian várom a 2. évadot.

 
joker   2015. 02. 23.

Ha másért nem is, de a zenéjéért biztosan jár az ötös. Egyébként másért is jár, akik szereti a kosztümös sorozatokat, azoknak tetszeni fog. Még itthon annyira nem felkapott, de remélem idővel az lesz, mert nekem spec jobban tetszik a trónok harcánál is.

 
Norbi   2015. 02. 27.

Egy jó kis sorozatot láthatunk ami nekem kalózdráma! Bőven van benne minden ami kell egy jó sorozathoz gyilkolászás, csúnya beszéd, szex. Remek színészek játszanak benne!Látványos sorozat várom a folytatást! Gratulálok az egész stábnak külön kiemelném a rendezőt Clark Johnson és a szuperjó zenékért Bear McCreary.

 
nem.gab   2015. 02. 15.

Ez egy viszonylag új sorozat, egy eléggé kis TV-csatornán. Mindezek ellenére nagyon ígéretes, engem nagyon megfogott, teljesen leköt, alig várom hétről hétre a következő részt. Simán 5/5, közelít a Trónok harcához, már csak azért is, mert ebben sincsen tabu téma: itt is van szex és gyilkolászás minden ízben. Az plusz pont, hogy ilyen alacsony költségvetésből ennyire minőségi anyagot össze tudnak hozni. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, főként akinek bejönnek a kalózos dolgok, remélem még sokáig folytatják és megkapja a már most kiérdemelt elismerést és sikert.

 
fhidasi   2018. 03. 05.

Nagyon erős sorozat, ami a kalózok életébe enged betekinteni, végig leköti az ember figyelmét, mindig történik benne valami váratlan. Vikingek után kötelező! :) nézzétek!

 
Kriszler   2015. 04. 26.

Mikor utánaolvasok a karakterek valódi történetének még jobban megtetszik a film.

 
Sven   2016. 02. 18.

Imádom ezt a sorozatot! Igaz, ez pont nem az a fajta, amit egy fárasztó nap után csak bekapcsolsz, azt jó'van. Figyelni kell, ráhangolódni, hogy teljesen átjöjjön a világa. Leszámol a romantikus kalózélettel, itt bizony kőkeményen megjelenik az árnyoldal, sőt, szinte csak az. A karakterek és a színészek remekek, főleg Flinté és Jacké.

 
Eagles   2018. 12. 02.

Ne hagyd ki!

Nem nagyon voltam oda a kalózos filmekért, de ez a sorozat nagyon tetszett és nyugodt szívvel tudom ajánlani másoknak is. Nagyon jól megírt történet, fordulatokkal teletűzdelve. A visszaemlékezések nagyon jó őszhangba voltak a cselekmény alakulásával nem nyomta el az egyensúlyt. Ritkán nézek meg sorozatot kétszer de ezt még egyszer biztosan előveszem. Kedvet kaptam olvasni a kalózokról! 2 hét alatt kivégeztem a négy évadot. Ez mindent elmond.

 
Winger   2016. 03. 01.

A Fargo mellett ez az a sorozat, ami legjobban tetszik mostanában. Nagyon jól megírt történet, amihez kiváló színészeket válogattak. Egy kicsit más megvilágításba helyezi az egész kalózkodás témakörét. Mert kik is a kalózok? Akik fosztogatják a szinte az egész világot kifosztó spanyol és angol birodalmak hajóit. Kik a nagyobb gazemberek? Mindenki megválaszolhatja magának a kérdést.

 
Zsombi   2016. 07. 18.

Kimondottan jól összerakták ezt a szériát, nem vártam tőle túl sokat, talán ezért is lepődtem meg kellemesen. Nem kell tőle csodát várni, ez egy kábeles sorozat Michael Bay szárnyai alatt, ehhez mérten pedig minden megvan benne, ami garantálhatja a jó szórakozást. Kicsit tartottam attól, az intrika vonal nem kap hangsúlyos szerepet, de szerencsére erre is odafigyeltek. Jó ez, jó ez!

 
trinagl   2016. 04. 28.

A Spartacushoz képest elég visszafogott lett a Black Sails, kicsit több vérre számítottam, de így is teljesen korrekt lett. Nem zavaró a hiánya, mert a jó sztorival kellően fenn tudják tartani az érdeklődést. Amúgy meg már hiányzott egy kalózos sorozat a palettáról, és mivel a konkurens hamar elvérzett, jó eséllyel eleget nézhetjük még ezt. Kíváncsian várom, mit találnak még ki.

 
ovejuna   2015. 03. 05.

Egész látványos és összeszedett sorozat. Mivel előzményről van szó, az írók kezei kicsit meg voltak kötve, de teljesen jól mozognak a határokon belül. Hogy klasszikus nem lesz belőle, az biztos, de remek szórakozás. Megtalálták az egyensúlyt a dráma és a tipikus kábeles tartalom között (értsd erőszak és meztelenkedés), ez a balansz pedig tényleg jól működik. Ebből jöhet még!.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.