2024.01.26 10:10 cynicalrealist Olvasottság: <100x
0

Néha a színvonalcsökkenésben sincs határ

Épp a minap dicsértem meg Luc Bessont a DogMan miatt, erre most azon kell gondolkoznom, hogy mi volt az a balsors vagy átok, ami rávitte, hogy ilyen pocsék harmadik évadot hozzon össze. Mert félreértés ne essék – és mondom ezt a francia filmek és humor nagy rajongójaként, valamint Luc Besson elismerőjeként –, miközben az első évad egy pörgős, humoros, fantáziadús történetcunamit zúdított a nézőre, és a második évadra sem lehetett panasz, a harmadikban teljesen szétesett, pontosabban: eltűnt a koncepció. A sármos, de sok helyzetben csetlő-botló és abszolút szerethető Vincent helyett kapunk egy idegrángásos, gyógyszerfüggő főszereplőt, no és az apját. Aki, bár némileg emlékeztet a Feketelista Raymond Redjére, annak csupán rossz paródiája.

Olyannyira, hogy nevetségesen hihetetlen szituációkba tették bele az öreget, mintha csak ő lenne minden bűnözők bűnözője, miközben csupán egy rosszul összerakott, még csak humorosnak sem mondható karakter. Az első két évadban bemutatott, ígéretes, de érthetően bonyolult és franciásan gabalyított szerelemi szál is visszatér a harmadikban, de az is bénán, esetlenül, koncepció nélkül. Már-már olyan kínosan, hogy az volt az érzésem: bármennyire is szívesen nézegetem Vanessa Guide szép arcát és formás idomait, inkább hagyták volna ki a folytatásból. Összecsapott, logikátlan történetek, sehova sem vezető cselekményvonal, nem folytatom: sorozatot így elrontani még nem láttam, pedig a Westworld második évada hihetetlenül alacsonyra tette a lécet e tekintetben.

Néha a színvonalcsökkenésben sincs határ

Summa summarum: amilyen érdeklődéssel vártam az első két évad után a harmadikat, olyan gyorsan töröltem tegnap este a videótékámból az egész sorozatot. Kár érte...

60 No limit  (2012)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Vincent Libérati élete csupa titok és izgalom. A titkosügynök megtudja, hogy agytumora van, mely nem műthető. A haldokló férfi hazautazik, hogy minél több időt tölthessen kamasz... több»

0