2017.07.17 14:09 Berto49 Olvasottság: 223x
0

Mi a célja?

A főszereplő Isabelle Huppert, róla jut eszembe, hogy az Oscar itthoni éjszakáján kíváncsiságból belekukkantottam a közvetítésbe, többek között ő is ott álldogált a vörös szőnyegen, lárvaarca volt, és legalább 90 évesnek nézett ki, feszengve mutatta magát a kameráknak. Rettenetes látvány volt, de arra gondoltam, hogy a legtehetségesebb színésznők között van, mindent el tud játszani, talán ez a kép is csak puszta szerepjátszás. Vissza a filmhez: nem lettem sokkal okosabb, mivel teljesen érthetetlen előttem a film célja. Érdekes, meg végig leköti az embert, csak az a kérdés, hogy mit akar mondani.

Egyetlen rokonszenves szereplője sincs, sőt az idióták gyülekezete. Michelle, a hősnő kikezd azzal aki megerőszakolta, igaz akkor még nem tudta, hogy Patrick volt. A kopasz Robert egy undormány, mégis az élet császárjának képzeli magát. Michelle tömeggyilkos apjáról sem szabad elfelejtkezni.

Mi a célja?

A fiú, Vincent szintén egy hihetetlen figura, van szeme, de nem lát, hogy a „gyereke” színes bőrű, Josie a párja válogatás nélkül mindenkivel lefeküdt. A végén mégis Vincent öli meg az erőszaktevőt és bekövetkezik a boldog vég: az anyjuk házába költöznek, puszipajtásság alakul ki Michelle és Josie között, a legjobb barátnő is megbocsátja Robertnek a félrekefélést, stb. Nem tudom mit ettek Cannes-ban ezen a filmen, egyetlen magyarázat, hogy Cannes. Amit ott kiemelkedőnek tartanak, az megközelíti a nézhetetlen kategóriát (bár ez a film üdítő kivétel, csak az értelmezésével vagyok gondban.) Paul Verhoeven eddig látott filmjei, főleg az „Elemi ösztön” tetszettek, de ez...

65 Áldozat?  (2016)

dráma | krimi | thriller

Michèle elvált, középkorú asszony, aki magánéletének sikertelenségét a munkájában éli ki. Az élete megváltozik, amikor megtámadják és megerőszakolják az otthonában.... több»

0