Közösség

Vélemény:

72 Indiana Jones és a sors tárcsája

(2023)

Kicsit túltolt

Zsuzsanna395645   2023.07.03 09:43
1

Nagyon szeretem az Indiana Jones teremtette kincskeresős világot. Én azt gondolom, nagyon nehéz a készítőknek belőni, hogy mi legyen a téma. Ha a negyedik részt nézzük, ahol megpróbáltak kicsit elrugaszkodni a megszokottól, nem volt jó. Ha a végzet templomára gondolok, szerintem gagyi volt, mind témában, mind kivitelezésben. Nem lehet jól eltalálni a témát, hogy az mindenkinek tetsszen. Nekem tetszett, minden hibája ellenére. Nem várható el egy ilyen filmtől sem a túlzott komolyság, sem a realitás. Egy Indiana Jones-film nem a Csillagok között. Harrison Ford még mindig sármos, még mindig odateszi magát. Kicsit olyan ő nekem, mint Clint Eastwood, aki mindig jól játszik, öregen, fiatalon. Ami tetszett: A szereplők, a történet, a végig izgalmas és nézhető kaland, Harrison Ford és a misztikum. Ami nem tetszett: Fél órát le tudtam volna faragni a játékidőből. Túl sok akciójelenet, részben feleslegese, eltúlzott. A vége jelenetek egyike nem robbant akkorát, mint vártam, többet ki lehetett volna hozni ebből az időcsavarból. Összességében örülök, mostanában szánalmasan rossz filmek mennek a moziba, egy év óta ez volt az első, amire pénzt adtam ki, nem bántam meg.