2017.09.17 22:25 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Szórakoztató

Néha kell egy ilyen is…. a viccelődő, májerkodó akció-vígjátékokat kedvelem, van pár nagy kedvencem is a zsánerből, s a Sokkal több mint testőrben talán épp az a legjobb, hogy nem akar többnek látszódni, ami. Szinte non-stop verbális adok-kapok két, szakmájában profi (egy testőr és egy bérgyilkos) között, akik persze a sztori elején nem is akarnak egy hullámhosszon lenni, ám az események hatására együttműködnek, sőt még haverok is lesznek. Persze, ez egy buddy-movie alapséma, és beskatulyázhatnánk szóban forgó filmünket a tucat akció-vígjátékok népes táborába, de egy valami biztos: tud szórakoztatni, azt legalább jól csinálja, és az ilyesmi egy dolgos hétköznap után valljuk be, úgy kell, mint egy falat kenyér.

A két főszereplő közül szerintem egyértelműen Samuel L. Jackson volt az, aki lubickolt a szerepében, de elismerem, hogy Ryan Reynoldsnak sem kell szégyenkeznie, mondhatni: felveszi a versenyt a két fél egymás szapulásában. Talán az egyetlen rossz pontként azt rónám fel, hogy Gary Oldmant egy ilyen egydimenziós szerepbe kellett bepréselni (a végét leszámítva szinte végig csak ül, s néha morog valamit). Emellett kellőképp látványos, az akciójelenetek jó vannak összerakva, megkoreografálva (néha már túlontúl is, lásd kézi kamerás rohangálás Amszterdam utcáin). Persze nem hiányozhat a szerelmi szál sem, mind Reynolds, mind Jackson karakterénél, és az sem, hogy valami nagy múltbéli rejtély fog kiderülni a két főszereplő életéből. Persze Reynolds finomkodó románca a nyomába sem érhet Sam L. és Salma brutális (de elképesztően szexi) kapcsolatának, amelyből éppen a kellő mennyiséget, a kellő időben adagolják a filmhez. S ha már Salma Hayeknél tartunk, neki még ez a mocskos szájú, keménycsaj szerep is nagyon jól áll…sőt!

Szórakoztató

A Sokkal több mint testőr tehát egy olyan film, ami a célnak megfelel: egy vidám, nevetéssel teli szűk két órát biztosít, persze a zsáner kötelező kliséit nem megkerülve. Bár elég hasonló építkezést láttunk a Ryan Gosling - Russell Crowe-féle Rendes fickókban is nemrégiben, s nekem talán az egy kicsit jobban tetszett (talán a vagány ’70-es évekbeli, retro hangulat miatt), ám a Sokkal több, mint testőrnek sem kell szégyenkeznie, hiszen a szórakoztatás (itt is, ott is) garantált!

akció | thriller | vígjáték

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg:... több»

0