2021.12.05 18:31 hemish Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

Egyre rosszabb

Az első évad fantasztikus volt, a második szuper, a harmadik, és most, ahogy a negyedik kezdődik... Totális csalódás.

Egyszerűen erőltetett, izzadtságszagú... A színészek úgy játszanak, mintha fogalmuk se lenne róla, hogy mit várnak tőlük, vagy mi a karakterük. Csak úgy ott vannak, hogy Burnham ne legyen egyedül a jelenetben. Akiben van némi mélység és komplexitás, az Saru. Az egyetlen, akinek érdekes az egész eddigi útja.

Egyre rosszabb

A többi karakter ki van herélve. Nyomatják a womenpowert, de nem működik.

Ott volt Lorca, remek volt, zseniális. Ott volt Pike, fantasztikus volt, ott volt Spock, valami félelmetes, mennyire jó volt a színész és a karakter is. Most tele van a cast dadogó, suttogó, állandóan könnyező, siránkozó emberekkel. Még Booknak talán van némi férfiasság a karakterében, hacsak nem herélik ki őt is 2 rész múlva... Ott volt még egy darabig Philippa császárnő, aki legalább valami izgalmat hozott a sztoriba, már ő sincs. A 4. évadra folyamatosan csak az önbizalom-hiányos karaktereket kell néznem, akik azt hiszik, a dadogás és kényszeres rángatózás egyenlő a színészettel vagy a karakterábrázolással. De legyünk elégedettek, mert atom PC a sorozat, köszönjük.


Kiegészítés:

A 4. évad szó szerint egy kínzás... Egyedül az anomália miatt néztem végig. A szereplőkhöz sajnos kapcsolódni se nagyon tudok, pedig próbálok. Az viszont tény, hogy megelőzte az MI megjelenését ez a sorozat pár évvel. Az, hogy Michael Burnham mindenhez is (!) ért, valami elképesztően taszító a számomra. A tökéletesség mintapéldánya ez a nő.

Az életfájáról pedig nem kicsit hiányzik Ash, akivel először volt kapcsolata a Discoveryn. Igen tudom, ő klingon volt, de Michael akkor is beleszeretett. Ő miért nincs soha megemlítve?

Tele van következetlenségekkel ez az egész sorozat.

A legnagyobb krízis kellős közepette kezdenek el anekdotázni, tanúságtételt tenni, meg doktori disszertációs szósalátát nyomni. Kellene egy James T. Kirk, aki leállítja a tudományos PhD értekezést, és elintézi egy „Csinálja, parancsnok!” utasítással.

Itt mindenkinek 5 csillagos diplomája van asztrofizikából... Stamets meg úgy rángatózik magyarázat közben, mint akit épp a 230 ráz.

Gray és a mondvacsinált Adira Taltól pedig szó szerint a hideg ráz... Ez nem színészkedés. Zavartan nyekegnek, nyökögnek, forgatják a szemüket, szájuk tátva állandóan, mint Kristen Stewartnak, és kapkodják a fejüket jobbra-balra. Ők nem színészkednek, ők magukat adják elő. A színésznek elhiszem a karaktert. Nekik nem. Ha valaki nem érti, miről beszélek, nézze meg a 4. évad közepén az első évad pár részét újra. Akkor majd rájön, hogy mi a gond ezzel az évaddal.

akció | dráma | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2024.03.08.)

Tíz évvel Kirk, Spock és az Enterprise kalandjai előtt a USS Discovery már új világok után kutat, idegen életformákat keresve. több»

1