2021.09.02 21:03 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: 151x
3

Na most aztán tényleg ideges vagyok

Ritka rossz film. Ráadásul egy előzményfilm, ami akkora böszmeség, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Így született meg Bőrpofa? Na ne vicceljünk már!

Ha nem lett volna benne Vanessa Grasse, akit azért érdemes megnézni, igaz, csak akkor, ha az asszony éppen főz (na jó, vagy takarít)... Egyszóval a két társrendező, Julien Maury és Alexandre Bustillo egy bűn rossz alkotással jelentkeztek. Stephen Dorff és Lili Taylor nagy pénzszűkében lehettek, ha ezt (is) elvállalták. Sajnos ez a film valahogy nem bírja el a remake-eket és előzményfilmeket, spin-offokat. Freddynek és Jasonnak meg sem kottyan a rengeteg utánérzés, itt nem működik.

Na most aztán tényleg ideges vagyok

A mostani rémálom egy elmegyógyintézetből indul, ahonnan megszökik egy pár fiatal, és keresztül-kasul járja Amerikát (ami Bulgária), plusz úgy poénból megölnek mindenkit, aki az útjukba kerül. Közben szinte süt az olcsóság és az igénytelenség a film minden kockájáról. Egyszerűen borzasztó az egész, kevés a gore jelenet, amik azért a láncfűrészes filmek motorja volt...

Még hogy Bőrpofa a körülmények áldozata lett? Ugyan, nevetséges az egész. Ráadásul így nagyon nem stimmel, mi lesz a család többi tagjával, mert itt csak anyuka, Verna Sawyer (Lili Taylor), aki legalább szerepet kapott a filmben. Hol van a testvér, aki mesterien főzi az emberhúst, hol van az ujjakat és az embervért lelkesen szopogató nagypapi, hol van a csontokkal játszó debil hugica? Egyszóval hol a család?

De ha ez még nem lenne elég, a seriff is egy idióta barom, ami Stephen Dorffnak abszolút nem állt jól. Totális mellélövés. Ezek ellenére megbocsájtanék, ha látnám a kreativitás és a lelkesedés legkisebb csíráját, hogy igenis akarunk egy jó filmet csinálni. Hát nem, nagyon nem.

Tobe Hooper őrülete az eredeti, 74-es filmben átragadt mindenkire. Itt csak a bolgár erdők kosza ragadt rá a gyengén muzsikáló színészekre. Leatherface mítosza leomlott, és azt ajánlanám, temessük el, míg még van egy kis méltósága. Élt 47 évet, és csak az utolsó pár évben vált nevetségessé. Komolyan mondom, egyetlenegy előnye volt ennek a pocsék filmnek, mégpedig az ügyeletes eyecandy, Vanessa Grasse, aki színésznek gyenge, cukifalatnak mutatós; ez így pedig ma este egy kis bikavérrel lecsúszott...

Kinek ajánlom a filmet? A süketeknek, akik ráadásul még vakok is, na ők mosolyogva végig tudják nézni.

52 Bőrpofa  (2017)

horror | krimi | thriller

1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a... több»

3