2020.03.16 21:08 Melinda Olvasottság: 364x
0

Volt egyszer egy Bernie Madoff

3 csillag De Niro és Pfeiffer alakítása miatt és, mert dokumentumfilmnek vagy egyfajta, az utókorra hagyott lenyomatnak arról, hogy "volt egyszer egy Bernie Madoff ott New Yorkban, aki sok pénzt eltüntetett", megfelel.

A film első 1 óráját még viszonylag élveztem. Aztán valamikor 1 óra 17 percnél elegem lett. Merthogy nem tudom végig ülni/feküdni a "stagnáló" filmeket. Stagnáló alatt itt azt kell érteni, hogy nem történik csavar, fordulat, semmi váratlan. Minden a puszta tényekről szól és arról, ami Madoff LELKÉBEN, nem pedig a fejében játszódik le.

Volt egyszer egy Bernie Madoff

Aki a piramisjátékról szeretne többet megtudni, annak nem ajánlom, mert csak töredékrésze jut el belőle a nézőhöz. Aki viszont szereti a svindlik mögötti lélektant, annak annál inkább, mert rettentően érdekes, hogy Madoff mindvégig nehezen használja a bűncselekmény szót arra, amit tett.

Pontosan tudja, hogy nem a szabályok szerint játszott, de egyfajta "alapító atyaként", "tőzsdekirályként", mintha megtehette volna, hogy felrúgja azokat, de mintha még azt sem fogadta volna el tényként, hogy felrúgta őket... Ő csak csinálta, amit elkezdett, merthogy soha nem volt semmi, aminek a végére ne rakott volna pontot.

Görbe tükröt tart a mindenkori hatósági szerveknek egyaránt az, ahogyan a tőzsdefelügyelet inkább nem mászik bele, amikor korábban már szó volt róla, hogy átvizsgálják a tevékenységét, inkább kihátráltak az egészből.

Jól mutatja a film, hogy egy karakteres, impulzív ember a személyiségével dolgozik. És, hogy ez mennyire veszélyes még azokra is, akik résen vannak.

dráma | életrajzi | krimi

Az HBO saját gyártású filmje a világ legnagyobb pénzügyi csalásáról. Bernie Madoff üzletember, befektetési tanácsadó és tőzsdeelnök volt, ám a hírnevét nem ennek, hanem... több»

0