2021.04.03 11:59 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Alibi

Ha azt mondom, egy jó vígjáték, akkor nem lövök mellé. Minden olyan elemében pluszt ad, amiért egy vígjátékot leülünk megnézni. A történet is remek, és azt hiszem, nem unatkozhatunk szinte egy percet sem. Ha a másik oldalát nézem, akkor pedig olyan értékek rejlenek a filmben, mint a szerelem és az idősebb kori romantika.

Ez remekül be van építve, már-már azt lehet mondani, a modern világ felé igazodó, idősebbnek mondott szereplők is bemutatták azt, hogy kis odafigyeléssel mekkora értékeket lehet adni egy kapcsolatnak. A film harmóniája könnyed és kicsit hullámzó is, de összességében a poénok, amik átlendítik a filmet egy olyan érzet felé, ami ugyan nem hagyja nyugodni a figyelmünket, és végkifejletet várva szinte lehet tudni, mi következik, de ez mégis olyan megjelenítéssel, amit szeretni lehet.

Alibi

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés néhol gyengébb lett. A szereplők adnak a filmhez plusz dolgokat, és a sok karakter, amit megjelenítenek, színessé teszi a filmet. Igazából senkit nem lehet kiemelni, hiszen ez csapatmunka volt. A hangi és képi effektek viszont szerintem közepesek lettek. Így az értékelésem négy csillag lett, ami szerintem megfelel a valóságnak, és ahogy látom, sokan így értékelték.

Mi az, ami miatt a film nem kapott öt csillagot? Talán a komolyabb mondanivaló része és olyan poénok, amik klasszikusak lehetnek benne. A színészi teljesítménnyel sem tudtak olyan sok pozitívumot hozzáadni a történethez, hogy egy másik kategóriát képviselne. Bár a témára, a kapcsolatok kezelésére ez a film akár gyógyír is lehet, de a való életben az ilyen megcsalások, hazugságok nem ennyire viccesen végződnek.

Ez a film talán egy figyelmeztetés is lehet a pároknak, hogy olyan életet éljenek, ahol a szerelmük nagyon pici kedveskedéssel már olyan tüzet tarthat fenn, ami örökké éghet egymás szívében... Én csak ajánlani tudom mindenkinek, remek szórakozás. Üdv, Yosi

74 Alibi.com  (2017)

vígjáték

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg... több»

2