2021.01.11 15:19 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Mulan

Azt hiszem, azzal kezdeném, hogy tisztába kell rakni a filmet. Ez egy Disney alkotás, és már ebből kiindulva sem tekintek rá olyan szemmel, hogy egy komoly hagyományokkal bíró legendát fel tudnának úgy dolgozni, hogy mint film megállja a helyét. Ebből kiindulva számíthatunk meseszerű varázslatos jelenetekre és töménytelen mennyiségű látványra. (A kornak megfelelő számítógépes megjelenítésekre.) Ha mindez megvan, akkor nézzük a történetet!

Van egy alapmű, egy rajzfilm, ami alapján tudnak meríteni, de maga a film világa más, és mást is mutat. Én úgy mondanám, próbálkozásnak nem volt rossz. Vannak benne olyan részek, melyek filmre emlékeztetnek, és ez jó. De vannak olyan részek is, amik na aztán ne má, ez tényleg Disney gyermeki szint. Ebből annyit látni, hogy nem tudták eldönteni, ez film legyen, vagy gyermekeknek szóló kalandtörténet. Most a besorolást nem nézve nálam gyermekeknek szóló kalandtörténet.

Mulan

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés közepes, ezt hadd ne részletezzem. A szereplők tudtak adni a filmhez, és ez mindenképp pozitív. A hangi és képi effektek szerintem jól sikerültek. Így ez az alkotás megérdemli a négy csillagot, de többet nem. Ami nagyon pozitív lehet, a látvány. Maga a történet már gyermeki szemmel nehezebben emészthető, hiszen kis romantika, meg az egy lány a fiúk között, meg a család, szóval már egy kicsit nehezebb műfaj nekik, amibe igen bele-bele kérdeznek, mert van olyan pont, ahol nem értik a filmet. Szóval ezért mondtam és gondolom én, hogy ugyan látványos, de a mondanivalója néhol felnőttes érzelmeket sugall, amit így keverni szerintem nem szerencsés dolog, főleg ebben a filmes iparban.

Igazából ebből sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni, mint film, és nem keverni a mesés jeleneteket. A szereplők viszont szerintem jól játszottak, és a harci jelenetek is jól sikerültek. Szerintem egy jól fogyasztható családi film lett, amit érdemes megnézni, de felnőtt szemmel ne várjunk sokat a filmtől. Gyermeki szemmel pedig igen, van min csodálkozni és ámulni. Remélem, ha legközelebb a Mulant feldolgozzák, akkor egy olyan filmet kapunk, ami már felnőtteknek szól, és mai technológiával még élethűbb és érzelmekben gazdag lesz. Üdv, Yosi

70 Mulan  (2020)

akció | családi | dráma | kaland

Miután a kínai császár egy olyan rendeletet bocsát ki, melynek értemében családonként egy férfinek be kell lépnie a Kínai Császári Hadseregbe, hogy megvédje az országot a... több»

2