2019.06.24 00:27 MMcFly2015 Olvasottság: 124x
0

Egyhelyszínes, jól működő thriller, ami képes feszültséget hozni – de sajnos nem végig…

Elég merész igaz történetként feltüntetni egy olyan sztorit, amiről pontosan nem tudnak semmit, csak azt, hogy főhőseink rejtélyes körülmények között eltűntek. Így a film majdnem egész része fiktív, mégis dráma és thriller kategóriába megfelelően tud működni, csak sajnos a lezárása teszi taccsra az egészet.

A film bevezetése fontos. Bemutatja a nézőnek a három főszereplő különböző tulajdonságait és gondolkodásmódját. Konkrétan három generációról beszélhetünk. Majd a bonyodalom egy nem túl eredeti ötlettel rukkol elő, mégis hatásosnak bizonyul, hisz itt a feszültség csontig hatol. Minden párbeszéd és cselekedet tart magában egy adrenalin bombát, amivel lebilincseli a nézőt… Ez a film csúcspontja, hisz felkavaró és izgalmas, csak hát a legnagyobb gond az, hogy a film ezt a szálat itt hamar el is varrja.mEzek után a dráma (azon belül a szereplők lelkiállapota) kap hangsúlyt, ami az eddig látottak után eléggé visszahúzza a jól bevált tempót. Itt már a színészi alakításokkal kell beérjük, és logikátlan, érthetetlen döntések vezetnek a lezáráshoz. Emiatt sajnos hagyott egy óriási hiányérzetet maga után a film, legalább kitértek volna egy kisebb dokumentumfilm jelleggel, hogy milyen feltételezések alapján tűnt el ez a 3 férfi. De így lezáratlannak tartom a történetet.

Egyhelyszínes, jól működő thriller, ami képes feszültséget hozni – de sajnos nem végig…

Ennek ellenére érdemes megnézni, egy nyomasztó thrillerről beszélhetünk némi pszichológiával és félelmetesen valóságos helyzetekkel… Gerald Butler a sok B-kategóriás látványfilm után ezzel is bizonyította, hogy jó színész, és ha másért nem is, az ő játéka miatt emlékezni fogunk még erre a filmjére.

dráma | krimi | misztikus | thriller

A skót partoktól 20 mérföldre lévő apró, lakatlan szigeten három férfi teljesít szolgálatot világítótorony-őrként. Munkájuk meglehetősen unalmas és sivár - ám egy nap... több»

0