Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Az eltűntek (2018)

Keepers
Filmadatlap
 
19
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Gerard Butler
Peter Mullan
Connor Swindells
Gerard Butler
Gerard Butler
Connor Swindells
Gerard Butler
Gerard Butler
Peter Mullan
Gerard Butler
Peter Mullan
Connor Swindells
Connor Swindells
Peter Mullan
Gerard Butler
Connor Swindells
Gerard Butler
Ólafur Darri Ólafsson
Peter Mullan
Peter Mullan
Gerard Butler
Gerard Butler
Gerard Butler
Connor Swindells
Connor Swindells
Connor Swindells
Gerard Butler
Gerard Butler
Peter Mullan
Connor Swindells
Peter Mullan
Peter Mullan
Gerard Butler
Connor Swindells
Gerard Butler
Peter Mullan

Videók (3)

 
Szilonka   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

0

Jól felépített és izgalmas történet. Ebből a filmből is látszik, hogy pár karakterrel és minimális látvánnyal is lehet jó filmet készíteni.

 
indingo   2019. 03. 26.

0

A film az előzetes alapján izgalmasnak és érdekesnek tűnt, de 20 perc után rá kellett jönnöm, hogy az előzetesből minden kiderült.

 
Yosihiro   2019. 04. 12.

0
Az eltűntek

Bár a film megtörtént eseményen alapul, azt azért valjuk meg, ez igazából, ha megtörtént, akkor egy igencsak drámai történet. Én személy szerint kiváncsi voltam rá, hogy dolgozzák fel. Úgy érzem, remekül sikerült, de kicsit eltértek a valóságtól. A három eltűnt személy nem adott olyan pontos sztorit, amiből élethű filmet lehetett volna készíteni. Maga a film jó lett, bár kissé túllépve önnmagát egy pschyo thillert idéz, másrészt meg, hogy nem fejezték be, kicsit a nézők fantáziájára hagyatkozik, és nem is volt alapja. A történet szerintem félelmetes és agresszív, amiben egy személy alakítását tudom kiemelni, ez Gerarad Butler, ami felemeli a filmet. Olyan drámai színvonalra, ami valóban megérdemli a 4 csillagot. A képi és hangi effektekkel nem voltam megelégedve, a látvány nekem hiányzott. Összeségében egy remek filmet kapunk, amin el lehet gondolkodni, hogy ez valóban megtörtént-e. Akik szeretik az ilyen drámai filmeket, azoknak ajánlani tudom, nem fognak csalódni. Üdv, Yosi

 
Berto49   2019. 02. 24.

0
A három toronyőr

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a film egy feltételezett változata annak, ami 1900. decemberében történhetett a skót fennhatóság alá tartozó Külső-Hebridák Flannan Isles (skót-kelta nyelven a Na h-Eileanan Flannach) szigetén. A három ember eltűnésére számos elképzelés született,... teljes kritika»

 
harnas1207   2019. 06. 03.

0

Kicsit csalódtam, mert többet vártam a filmtől. A sztori izgalmas, és szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Az a tény, hogy fegyvertelenül egy kis szigeten van az ember és a sötétbe bárki lehet ott velünk, elég ijesztő. Ezen a s... több»

 
BoBamburg   2019. 07. 14.

0

Érdekes film, erős atmoszférával és borzongós hangulattal. Gerard Butlert jó volt ilyen szerepben látni, főleg az a sok B-kategóriás izzadságszagú akciófilm után, amikben egyszemélyes hadseregként menti meg a világot. Bírnám ha játszana még hasonló szerepeket.

 
MMcFly2015   2019. 06. 24.

0
Egyhelyszínes, jól működő thriller, ami képes feszültséget hozni – de sajnos nem végig…

Elég merész igaz történetként feltüntetni egy olyan sztorit, amiről pontosan nem tudnak semmit, csak azt, hogy főhőseink rejtélyes körülmények között eltűntek. Így a film majdnem egész része fiktív, mégis dráma és thriller kategóriába megfelelően tud... teljes kritika»

A film összbevétele 1 202 522 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 982 550 forintot termelt.

 

A Kapitány Thomas M. naplójában nagyon nagy vihart írt le, ami 2 napig tartott. Pontosan 1900. december 12-én, 13-án és 14-én nem volt vihar ezen a területen, ezt a helyi meteorológusok is megerősítették. A vihar állítólag akkora volt, hogy mindhárom ember imádkozott, hogy vége legyen. A naplóbejegyzés utolsó dátuma 1900. december 15. volt, ahol azt írta a kapitány, hogy a vihar véget ért, és derült, napos az idő.

(Yosihiro )
 

Az esetről és körülményeiről részletes és ígényes írás olvasható a neten, „Eilean Mór rejtélye” címen.

(Berto49)
 

A stáb négy különböző világítótoronyban forgatott.

(hp)
 

A filmet a Flannan-szigeteken történt hírhedt eset ihlette, melyben három világítótorny őr nyom nélkül eltűnt 1900-ban.

(hp)
 

A film forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg Gallowayben, Skóciában.

(hp)
 
A megtekintése mindenképp ajánlott a remek atmoszféra, a feszült párbeszédek és zseniális színészi alakítások miatt, de sajnos nem fogja megváltani a műfajt. Az elménkbe viszont garantáltan be fogja napokra ágyazni magát. több»
 
Az eltűntek is rossz szájízt hagy maga után, bár az kétségtelen, hogy ettől eltekintve képes befurakodni az ember bőre alá, és ide a rozsdás bökőt, hogy utána sokan felcsapják majd a vonatkozó Wikipedia-szócikket. több»