2019.02.24 00:56 Berto49 Olvasottság: 123x
0

A három toronyőr

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
Ez a film egy feltételezett változata annak, ami 1900. decemberében történhetett a skót fennhatóság alá tartozó Külső-Hebridák Flannan Isles (skót-kelta nyelven a Na h-Eileanan Flannach) szigetén. A három ember eltűnésére számos elképzelés született, de a valódi ok máig sem derült ki, szaporítva ezzel a titokzatos és megoldatlan rejtélyes „felszívódások” sokaságát. A megközelítőleg 20 futballpályányi kopár szigeten egy világítótorony magasodik, ennek a működtetésére 6 hetes váltásokban 3-3 embert alkalmaztak.

A viharos időjárás miatt párnapos késéssel érkezett meg a váltás, de a sziget tüzetes átvizsgálása során sem találtak semmi nyomot, amely magyarázatul szolgálhatott volna a három szolgálatban lévő személy titokzatos eltűnésre. Az eddig csak a TV számára alkotó Kristoffer Nyholm (legismertebb a rendezései közül a 10 részből álló 2017-es „Tabu”, Tom Hardy-val a főszerepben) első játékfilmjében erre a rejtélyre adott hihető, de muszáj megismételtem, feltételezett magyarázatot. A kamaradráma jellegű alkotás a kissé lassú történetvezetés ellenére izgalmas élményt nyújt. A film elmélete szerint, mint olyan sok esetben, itt is a pénz, illetőleg az azt megtestesítő arany a mozgatórugó.

A három toronyőr

Feszült módon rajzolódik ki a három különböző karakter lelkiismereti válságokkal terhelt jellemrajza Sok helyen kiemelik Gerard Butler szerepjátszását, szerintem igazságtalanul, mert a másik két színész is (Peter Mullan és Connor Swindells) tökéletes alakítást mutatott be. Minden drámakedvelő moziba járónak érdemes bejelölni a naptárban az idei év március 28. napját, mert az a magyarországi premier dátuma, hogy le ne maradjon egy maradandó filmélményről.

dráma | krimi | misztikus | thriller

A skót partoktól 20 mérföldre lévő apró, lakatlan szigeten három férfi teljesít szolgálatot világítótorony-őrként. Munkájuk meglehetősen unalmas és sivár - ám egy nap... több»

0