2019.01.22 22:55 Filmdoki Olvasottság: <100x
0

A második menet

2015-ben Creed bajnok lett, hiszen rendkívül ízlésesen vitte tovább a Rocky hagyatékot. A folytatás nem is volt kérdés, így 2018-ban Adonis újra ringbe szállt.

Míg a Creed leginkább az első Rocky filmre hasonlított, addig a Creed II a Rocky II. III. és IV. részeit idézi meg, ez utóbbit nem mellesleg egész konkrétan. A Rocky II-höz hasonlóan itt is még nagyobb szerepet kap a dráma. Creed belső vívódása még inkább kibontásra kerül, valamint a családi gondok is felütik fejüket. Előbbi elengedhetetlen része a filmnek, és Adonis mélypontra jutása majd küzdeni akarása hihetetlen mód fel tudja tüzelni a nézőt. A sivatagi tréning pedig egyszerűen pompás! Jó adag adrenalint pumpál a nézőbe a nagy finálé előtt. A családi rész viszont itt-ott egy mezei szappanoperába csap át és néha azt éreztem, hogy a játékidő nyújtása volt velük a cél.

A második menet

A Rocky III. és IV. részéhez főként látványossága, színes-szagossága miatt lehet hasonlítani ezt a részt. No meg persze azért, mert újra feltűnik Ivan Drago, Rocky kőkemény ellenfele, aki Apollo Creed haláláért is felelős. A filmnek igen erős részét képezi ez a szál. Kap egy kis mélységet Ivan szála, valamint Dolph Lundgren is tündököl abban a néhány percben, amíg a vásznon van. Nem bántam volna, ha picivel több időt szánnak Dragoékra.

A film bunyók terén is a későbbi Rocky epizódokra emlékeztet. Látványos összecsapások, melyek elrugaszkodnak a realitástól, azonban egyszerűen öröm nézni, mikor két titán összecsap a ringben és szó szerint törnek a csontok. És a végső összecsapás néhol erőteljesen lavíroz a giccs határán, szerencsére nem lépi át azt.

A Creed II egy nagyon jó folytatás. Nem hibátlan, valamint az előző rész varázsából is veszített, viszont az alkotók lelkesedése még mindig érződik. És hogy benne van-e még egy menet ebben a szériában? A befejezés megadja a lehetőséget, de ha nem folytatják, úgy is kerek marad a történet.

83 Creed II.  (2018)

dráma | sportfilm

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»

0