2018.11.12 22:15 Berto49 Olvasottság: 126x
0

Nehezen felfejthető történet a Dupla szerető

Számomra François Ozon a legkülönösebb rendezők egyike. Vannak remek, nekem is nagyon tetsző filmjei, ilyenek a „Frantz”, vagy „A házban”, de vannak a nézhetetlenség határait súroló munkái is, például „Vízcseppek a forró kövön”, vagy e vélemény tárgya, a „Dupla szerető”. Van egy éteri szépségű hősnő, Marine Vacth, akit az első percekben, közvetlenül a hajvágás után a legintimebb testrészébe behatolva ismerhetünk meg. A polgárpukkasztás tipikus esete, a rendező nem hátrál meg az ilyen és hasonló „merényletek” elől sem.

Aztán van a szőke szakállas (sokkal szívesebben néztem volna a „mi” Szőke Szakállunkat, de ő teljesen más műfajt képviselt) ikerpár, homlokegyenest más jellemvonásokkal, nem túlzás a Dr. Jekyll és Mr. Hyde ellentétének felidézése. A tükörképek gyakori feltűnése kapcsán sokszor nem is lehet tudni, hogy amit látunk az fikció, vagy valóság és ebben a rendező semmilyen segítséget nem nyújt, viszont tobzódik az erotikus jelenetek halmozásában.

Nehezen felfejthető történet a Dupla szerető

Azon különösen jól mulattam, hogy a törékeny hősnő civil foglalkozása biztonsági őr! Olyan filigrán alkat, hogy a legenyhébb szellő érintésére is piheként elröppen. Egy esetleges műkincsrabló csak ránéz és neki rögtön inába száll a bátorsága. Igaz, hogy az általa „őrzött” múzeum kincseire csak ízlésficamos rabló vetemedne. A végén persze mindenre(?) fény derül, de addigra hiába a gyönyörűen fényképezett képek tömkelege, részemről nagyon meguntam a majd’ két órás szemkápráztatást és azzal mondtam le az értelmezéséről, hogy az teljesen felesleges, a film nézésére szánt időt ellopták az életemből. Azt viszont őszintén sajnálom, hogy a Milo nevű gyönyörű cicát nem rám bízta Chloé.

dráma | romantikus | thriller

A francia film fenegyerekének új, Dupla szerető című thrillerében egy fiatal lány beleszeret terapeutájába, de amikor néhány hónappal később hozzáköltözik, a nő a... több»

0