2019.05.24 02:41 Anti007 Olvasottság: 269x
0

Nem egészen új világ... de biztos, hogy új élmény!

A Disney rajzfilmeknek van egy kortalan varázsa, amit, ha már felnőttként nézel is, magával ragad. Repít “versenyt szállva a széllel... “ és ez olyan jóóó! Most Guy Ritchie rendezésében élhetjük újra az élményt Aladdinnal, amely megkockáztatom, hogy az eddigi legjobb remake a Disney élőszereplős feldolgozás hullámában.

Aki kedvelte a rajzfilmet (nekem a kedvencem!), a pazar látvány ellenére mégis lehet, lesz egy kis hiányérzete... bár, szinte olyan lett ez a feldolgozás, mintha minden apró részletet szinte kockáról kockára valósítottak volna meg. Ez a hiányérzet csak abból adódik, hogy van egy-két olyan apróbb részlet, ami kedves volt számunkra a rajzfilmben, de akármilyen jól sikerült CGI, akkor sem az igazi... Azért tartogat apróbb meglepetéseket a film, leginkább egy új dallal (Jázmin hercegnőtől), ami meg kell hagyni, kimondottan jó lett. Illetve kaptunk két új karaktert is egy udvarló herceg, illetve Jázmin barátnője/szolgálója személyében. A főbb karakterek Jafart kivéve hibátlanok. Az Aladdint alakító srác (Mena Massoud) szinte gumi arccal adja vissza a szemtelen, de jóképű tolvajt, Aladdint. Jázmin hercegnő (Naomi Scott) is tökéletes. A Dzsinn. Nos. Will Smith a lehető legtöbbet hozta ki a karakterből. Ami jó, hogy nem utánozta le Robin Williams-t (talán nem is lehet), hanem magáévá tette, egy vagány rappelő Dzsinnt kaptunk. (Még Men in Blackes tánc mozdulatokat is véltem felfedezni.) De az énekhangban nekem Mikó István nagyon hiányzott. Kálid Artúr (Will Smith szinkronhangja) nagyon gyenge volt ebben. Ettől eltekintve Wil Smith remek választás lett Dzsinni szerepére. Jafar (Marwan Kenzari) sajnos egyáltalán nem lett “Jafaros”, talán egy kevésbé jóképű idősebb színészt jobbnak találtam volna a karakterhez. Az énekhangokról még mindenképp annyit, hogy Miller Zoltán (Aladdin/rajzfilm énekhang után) kellemes meglepetés fia, Miller Dávid. Jázmin hercegnőhöz egy Vágó Bettit jobbnak találtam volna, mert Jenes Kitti hangja kevésbé csilingelő, és nem elég erőteljes. De nem rossz.

Nem egészen új világ... de biztos, hogy új élmény!

Mindent összevetve a film nagyon Disney. Aki erre érzékeny, az kerülje el, de aki szereti ezt a műfajt (mint én), annak mindenképp kellemes kikapcsolódást nyújt a film.

76 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus | vígjáték

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

0