2019.07.16 01:20 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Jó ötlet-e egy sorozatgyilkos életútját filmre vinni a tettei bemutatása nélkül?

Megosztó lehet a kérdés, de én mindenképpen igennel válaszolok. Amióta láttam a 2016-ban készült American Crime Story - Az O. J. Simpson-ügy című sorozatot, a bíróságon játszódó, tárgyalásos krimikre jobban felfigyelek, mint előtte. Egy biztos, a legjobb döntés volt a Wikipédiára támaszkodnom, és a film megtekintése előtt egy gyorstalpalót elvégezni Ted Bundy rémtetteiről, ugyanis ez a film nem tér ki rá. Ennek ismeretében mégis érdekfeszítő alkotás. Rendkívül egyedi stílusban dolgozza fel a sorozatgyilkos életét/életszakaszát.

Egészen a kivégzése napjáig tagadásban élt Ted Bundy, és bizonygatta, hogy ártatlan. Ezt az emberek vagy elhitték, vagy nem. Vagy sajnálták, vagy nem. A lényeg, hogy mi, nézők is ebből a szemszögből láthatjuk a főhőst. Ránk van bízva, hogy vélekedünk róla, egészen a fináléig. Engem ez a nézőpont teljesen megfogott, és a film hiába vontatottabb, mint az átlag… nem tudott untatni. Zac Efron kellemes csalódást okozott, tényleg mindent beleadott, és ahogy az általa megformált karaktere, a sármjával próbálta bizonygatni az igazát. A női főszereplő (a barátnő szerepében), Lily Collins belső vívódása és kételkedése nélkül a film sikere is kétes lenne, viszont így óriásit dob az összképen a lezárás, ahogy az ő szemszögéből jövünk rá a teljes igazságra. A színészi alakítás, a filmzene ezen a ponton igen hatásos.

Jó ötlet-e egy sorozatgyilkos életútját filmre vinni a tettei bemutatása nélkül?

Biztos vagyok benne, hogy megosztó lesz ez az alkotás, sokan másra számíthatnak, de, akit dokumentumfilm jelleggel (nem Hollywood-i véres akció-krimiként) érdekel a sorozatgyilkos története, pontosabban elítélése, annak mindenképpen megéri megnézni. Nem egy popcorn-mozi, de ha ismerjük Ted Bundy tetteit, akkor igen hatásos filmként lehet emlegetni.

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Liz odavan a szemrevaló, már-már ideális férfinak tűnő Tedért. Közös életük tökéletesen alakul egész addig, míg Tedet emberölés vádjával le nem csukják. A bizonyítékok... több»

0