2018.07.21 23:09 indingo Olvasottság: 147x
3

Csak a boldogság és a

A Mamma mia 2. Sose hagyjuk abba nem tudom, hogy egy szójáték akart lenni a magyar címadóktól vagy csak a véletlen műve az Abba szó címben való szerepeltetése. Az első film után 10 évet kellett rá várni, hogy elkészüljön. Kivártuk, de akkorát nem szólt, mint vártam. A története nem valami erős, még annak ellenére sem, hogy két idősíkban játszódik a történet. Ahol megtudhatjuk, hogy a fiatal Donna miként jött össze három palival is néhány héten belül, úgy hogy még teherbe is esett bár azt nem tudja kitől és soha nem is érdekelte.

Szép és erkölcsös történet. Továbbá a három édesapának sose lett családja? Mindig egy olyan nő után vágyakoztak, akivel ezer évvel ezelőtt eltöltöttek pár szép hetet? Bár Colin Firth karaktere még homoszexuális is lett. Erősen tolják a happy életérzést, és hogy milyen jó szerelmesnek lenni. Ha a történetbeli hibákon túllép az ember egy helyenként giccsparádéba átcsapó filmet kap, de még így is egy élvezetes. A ruhák helyenként kiverik a biztosítékot, tudom retro meg hippi korszak, de annyira elüt a maitól, hogy zavarta a szememet. A Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skasgard gárda még mindig jól hangzik – bár eléggé megöregedtek -, ami kiegészült egy Andy Garciával.

Csak a boldogság és a

Meryl Streepnek csak percei vannak a filmben, hisz szerepe szerint halott, bár hogy miként hagyta el az élők sorát arról semmit se tudunk meg. Nem tudom, hogy ő nem vállalta a szerepet, vagy eleve így lett megírva, de azért hiányzott a filmből. A főszereplő Lily James elragadó a filmben és végre nem egy piszkafa színésznő. A környezete az első részhez hasonlóan gyönyörű, a sok csodás virág, a tenger, az épületek. Voltak érdekes kameramegoldások, például ahogy két különböző helyszínen lévő énekel egy duettet. Cher feltűnése érdekes volt, bár, hogy ő játssza Meryl Streep anyját az korban nagyon nem jön ki, főleg, hogy Cher tokától (ja az nincs neki) bokáig át van plasztikázva, nem tudom éjszakánként miben ázik, de hogy nem ágyban alszik az biztos. És persze neki is kellett pár találni a filmben.

Imádtam, amikor magánrepülőjével megjelenik. Hátulról veszik a gépet és feltűnik a sziget, egy az egyben, mint a Jurassic Parkban. Jeremy Irvine lovas jelente is egy kis Hadak útjános film megemlékezés volt. Helyenként a humora is rendben van, az előző részből nem rémlettek pikánsabb poénok itt azok is megjelentek. A legvége pont mint az elsőben, a hegytetőn lévő kis kápolnában ér véget. Aki szereti az Abbát, a dalokat, a stílust nem fog csalódni, mert a dalok eladják a filmet. Már a moziban jár az ember lába, dudorássza a dalokat és ez jó pár napig így is lesz.

musical | romantikus | vígjáték

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem! Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a... több»

3