2018.07.23 16:28 HE7EDIK Olvasottság: <100x
0

Egy drága buli

2008-ban került a mozikba a világszerte népszerű, az ABBA örökérvényű slágereit felvonultató musical, a Mamma Mia! filmváltozata, amely megosztotta mind a nézők, mind a kritikusok véleményét. Nekem személy szerint tetszett, mert bár a történet nem volt Stephen King-i magaslatokban, a fantasztikus zene és a rengeteg mulatságos jelenet bőven kárpótolta az embert. Így hát már vártam a második részt és Ol Parker filmje nem okozott csalódást.

A Mamma Mia ! Sose hagyjuk abba csavart egy nagyot a történeten, hiszen folytatás helyett egy komplett Donna Sheridan (Lily James, Meryl Streep) eredet történetet kapunk. Az első rész idővonala mellett az életvidám nő múltja is kiemelt szerephez jut, így hát az is kiderül, hogy Sam (Pierce Brosnan) Bill(Stellan Skarsgard) és Harry(Colin Firth) élete miként vett gyökeres fordulatot egy szőke fürtös lánnyal való találkozás után. Meryl Streep ebben a részben nem kap akkora szerepet, Lily James azonban energikus játékával feledtetni tudja a 3 Oscar díjas színésznőt. A film első 20 perce csalódás, lélektelen és szétesett, azonban ezt követően rendesen magára talál.

Egy drága buli

A film első harmada Donna múltjáról szól és ezalatt megismerhetjük Sophie három apjának fiatalabb kiadásait is, ahol lehet kellemes pillanatokat találni bőven. A prímet azonban Donna és a Dinamók megfiatalított színésznői viszik, Jessica Wynn és Alexa Davies tökéletesen hozták a két tapasztalt színésznő gesztusait, a legütősebb poénok is tőlük származnak. Szükség is van mindezekre, mert a film első harmada nem kifejezetten jó és ezen az erőltetett zenés jelenetek sem segítenek. Ahogy azonban Amanda Seyfried és az öregek nagyobb szerephez jutnak úgy a film is fokozatosan kezd jobbá válni.

A látványvilág most is pazar, az egzotikus sziget atmoszférája lenyűgöző és természetesen a film legnagyobb élvezeti faktorát most is a legendás svéd együttes hibátlan dalainak felcsendülése adja. Az első rész során sem érhette kritika az ABBA számainak feldolgozását, most viszont kevésbé ismert dalok is elhangzanak, amellett hogy a legnagyobb klasszikusok is visszatérnek. (Fernando, Dancing Queen, Super Trouper) Jó volt újra látni Firth-Brosnan-Skarsgard hármasát is, örömjátékuk Streep-el kiegészülve visszahozták az első film hangulatát, amellett hogy a Dinamó lányok is végig a toppon voltak, Lily James és Amanda Seyfried párosa pedig néha még el is lopja a showt.

A cselekmény a döcögős kezdés után indul be igazán és egy őrületes partit ad a közönség számára. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba nem mutatja magát többnek, mint ami: egy nagyon drága, de rendkívül élvezetes buli, mindez a múlt, a jelen és a jövő tehetséges színészeinek jelenlétével.

musical | romantikus | vígjáték

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem! Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a... több»

0