2018.07.09 11:11 Milanman Olvasottság: <100x
1

Egy fajsúlyos coming of age film

A Love, Simon magyar címe rettenetes. De ez semmiképpen se riasszon el senkit a megtekintésétől, ahogy a témája sem, mert nagyon is megéri. A coming of age filmek mindig is nagyon közel álltak a szívemhez, főleg, ha sikerül a főszereplőt kellően összetetté és izgalmassá tenni. Simon esetében egy kifejezetten érzékeny karaktert ismerhetünk meg, aki történetesen meleg.

Bár lassan a 21. század 2. évtizedének végére érünk, az emberi társadalmak közül még a névleg demokratikusan működők között sem beszélhetünk arról, hogy Simon nemi orientációja természetes jelenség lenne és ne kellene szembenállással, értetlenséggel szembesülnie. A történet magvát Simon coming outja és annak története képezi. A szerzőknek sikerül rendkívül kedvesen, szerethetően hozzányúlni a témához, helyenként ugyan némileg szentimentalizmusba csúszik a narratíva, de a forgatókönyv nagyságának köszönhetően ez nem billen át zavaróba.

Egy fajsúlyos coming of age film

A film karakterei egészen ügyesen lettek megírva ahhoz, hogy a főszereplő mellett további mélységeket tudjanak adni a történetnek. A Love, Simon fontos film, mert sajnos a világunk még nem jutott el odáig, hogy természetessé váljanak olyan egészen elemi emberi dolgok, mint a szerelem. Simon története arra tanít, hogy a család, a barátok sokat segíthetnek az embernek elfogadni magunkat és szembenézni a nehézségekkel, illetve, hogy a szerelem nem nézi a bőrszínt, a nemet, az csak úgy szerelem és kész. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor sokkal könnyebb lehet szembenéznünk saját magunkkal is és sokkal kevesebb gyűlölet lehet a világban.

83 Kszi, Simon  (2018)

dráma | romantikus | vígjáték

Mindenki megérdemli a szerelmet az életben. Simon azonban nem egy egyszerű személyiség. Mindenki előtt titkolja másságát, ráadásul fogalma sincs arról, hogy az a névtelen... több»

1