2019.01.24 13:21 HercegPeter Olvasottság: <100x
0

Cage, az elborult elméjű megtorló!

Hosszú, elnyújtott jelenetekkel kezdődik, amik olyan unalmasak, hogy nem meglepő ha valaki kinyomja, mielőtt elkezdődne a film érdemi része. Ez pedig 35 perc után történik. Addig egyfajta karakterbemutatás folyik, művészfilm köntösben. Nagy kár érte, azt a bő fél órát máshogy is eltölthettem volna.

Na de ami utána jön az már döfi. Az már más tészta, hogy nem túl könnyű megérteni a dolgokat, de szerintem ez nem fontos, mert Cage olyat ad a nézőknek, amilyet már rég nem. Nagyon kellett ez már neki, végre újra emlékezeteset alakított. Úgy gondolom, hogy kezd kijönni a gödörből, legalábbis az utóbbi időben a filmjei javuló tendenciát mutatnak.

Cage, az elborult elméjű megtorló!

A filmről is essen pár szó. A hangulata olyan egyedi, hogy nem is nagyon tudom mihez hasonlítani. A fordulat után a bosszúhadjáratba kezdő Cage-nek az elmúlt hónapok egyik legjobb filmélményét köszönhetjük. John Wick elbújhat. A film egyfajta Machete-be megy át. Mondjuk tekintve a film eleji csónakázást és szerelmes összebújásokat kicsit meglepő a láncfűrészes kardozás. Nemrég kijött egy lista itt az oldalon A legjobb bosszúfilmek címmel. Szerintem, ha az összeállító látta volna ezt a filmet mielőtt elkészítette a felsorolást,biztos ezt is közé teszi. A művészi vonalat akarták erősíteni a fényjátékkal is, ami nekem nem igazán jött be, és nem is nagyon tudtam eldönteni, hogy mikor mit akartak vele kifejezni. Összegezve azt kell hogy mondjam, hogy hatalmas minőségi különbség van a film eleje és vége között és szerencsére a vége a jobb. Az említett első 35-40 perc maximum 2 csillagot ért, de a vége meg minimum 6-ot, így adok neki egy négyest. Nagy kár az elejéért. Ja igen, az a fejsze nagyon badass!

akció | fantasy | horror | misztikus | thriller

Az Úr 1983. évében járunk, Red Miller (az Oscar-díjas* Nicolas Cage - A szellemlovas, Féktelen harag) és Mandy Bloom (Andrea Riseborough - Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje),... több»

0