2021.03.28 15:01 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

WW1984

Sokan azt mondják, ez egy unalmas film. Azt hiszem, akik csak arra mennek, hogy olyan plusz impulzusokat és történeteket kapjanak, amiben hatalmas jelenet és esemény történik, azok igen, ebben csalódni fognak, hiszen ha nem ismerik és nem olvasták a képregényt, akkor ez számukra unalmas. Bár valljuk meg, a látványra nem lehet panaszunk, és a történetre sem! (A történet kicsit gyermeteg, nem felnőttes, de mégis az érzelmek adnak neki komolyságot is.)

A film bevezetője szerintem remek lett, nekem tetszett, hiszen a képregény lapjai megelevenedtek a szemeim előtt, és ez nekem olyan impulzus volt, amit érdemes megnézni. A folytatás, az 1984 már kicsit gyengébb lett, és a végkifejlet is, de a mondanivalója szerintem jól sikerült.

WW1984

Összességében a film forgatókönyve jó, a rendezésben ugyan vannak hibák, de ezektől eltekintve jó lett. A szereplők közül csupán WW ad a filmhez olyan pluszt, ami miatt mindenki próbál felnőni a feladathoz, és ez összességében is pozitív. A hang és zenei aláfestések nekem nagyon tetszettek, ez kimagasló lett, úgy, mint a képi akciójelenetek és a látvány is. Így kapunk egy olyan filmet, ami tartalmában ugyan nem erős, de a mondanivalóval, zenével és képi hatásokkal igenis ez egy remek film. Én megadom az öt csillagot, mert remek feldolgozás lett.

Több olyan érzelmi szálat próbáltak a filmben megfogni, amit szerintem ebben a játékidőben sem tudtak. Az egyik kiemelkedő érzelmi szál a szerelem, amit úgy éreztem, néhol túl erőltettek, néhol pedig hiányzott. Nem találták el azt a középutat, amit vártam ennek tekintetében. Nem éreztem azt, hogy a szerelem olyan tüze égne a filmben, amit el kellett volna, hogy érjen. A másik, ami meglepően jó sikerült szerintem, az a főhős és fia kapcsolata. Bár ez is hullámzó volt, mégis a film végére egy olyan töltéssel engedik ezt szabadjára, ami pozitívum. A gyűlölet és harag viszont olyan módon leszorították, hogy jó volt nézni.

A film mondanivalója az igazság és az élet ezer arca. Azt hiszem, WW ennél többet nem is adhat nekünk. A történet is nekem valahogy a 90-es évekbeli filmekhez hasonlított, és a hangulat is ezzel kapcsolatban fogott el, ami jó, és ez végigkísért a filmen. Sőt a pluszpoént a végére hagyták, amit ha valaki nem nézett végig, az meg sem tudja. Így ez a film számomra egy klasszikus marad a DC világból, és mint film igen jól sikerült, amihez én csak gratulálni tudok.

Javaslom mindenkinek, aki megnézni, ne azt az unalmas részt keresse benne, ami nincs is igazán, hanem próbálja olyan szemszögből nézni, hogy mit ad a film, mit akar mondani, milyen impulzusok érik, és a látvány, amiben lehet érezni mindazt, amit egy akció során vagy egy szerelmi romantikus pillanatnál. A történet igen gyermeteg, de ez mese, és egy olyan mese, ami főleg az embereknek szól, és a lelkiismeretünknek. Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland

A hidegháború feszültségtől terhes, az atomháború rémképével átitatott korszakában Európa hősökre vár. Wonder Womanben (Gal Gadot) is felébred a tenniakarás, elszántan... több»

2